Preminuo saborski zastupnik Miroslav Tuđman

Josip Mihaljević
1. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Dugogodišnji saborski zastupnik Miroslav Tuđman (74) preminuo je sinoć u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti od posljedica koronavirusa.

miroslav tuđman

Foto: Miroslav Tuđman | Youtube screenshot

Jučer navečer je u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti u 75. godini života preminuo Miroslav Tuđman, dugogodišnji saborski zastupnik i sin prvog predsjednika neovisne Hrvatske.

Tečaj €/kn: 7,53450

Početkom siječnja hospitaliziran je zbog težeg oblika covida-19 te je stavljen na respirator.

Rođen je 25. svibnja 1946. godine u Beogradu. Diplomirao je filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je i doktorirao u polju informacijskih i komunikacijskih znanosti. Prvi put je u Sabor ušao 2011. godine.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković uputio je sućut obitelji:

“S velikom tugom sam primio vijest o odlasku prof.dr.sc. Miroslava Tuđmana, dragog kolege, prijatelja i zastupnika u Hrvatskom saboru, sina prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, istaknutog političara i znanstvenika posvećenog zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa.

U ovim tužnim i bolnim trenucima, obitelji Tuđman, izražavam iskrenu sućut i suosjećanje, u ime Vlade Republike Hrvatske, HDZ-a i svoje osobno”, napisao je premijer na Twitteru.

Preminuo saborski zastupnik Miroslav Tuđman
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap