Preminuo legendarni glumac iz “Boljeg života” Marko Nikolić

Josip Mihaljević
3. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Nema osobe starije od 45 godina na ovim prostorima koja nije gledala Nikolićeve serije, poglavito kultni “Bolji život”. Srpski glumac Marko Nikolić u njoj je tumačio glavnog lika Dragišu Gigu Popadića, a to je samo jedna od 70 njegovih filmskih i TV uloga.

Foto: Marko Nikolić | Youtube screenshot

Srbijanski glumac i glavno lice TV serije koja je rušila rekorde gledanosti “Bolji život” preminuo je u ponedjeljak u 73. godini života.

Nikolić je diplomirao na beogradskoj akademiji i ubrzo je postao cijenjeni kazališni glumac. Najveći dio televizijske slave stekao je u kultnoj seriji “Bolji život” krajem 80-ih godina prošloga stoljeća.

Glumio je do posljednjeg trenutka (u 2018. godini u pet različitih serija), ali je ipak početkom 2018. godine otkrio da je teško bolestan. Vijest o njegovoj smrti objavila je kći Mina, piše Kurir.

O ulozi Gige Popadića imao je birane riječi:

“Bolje da me pamte po Gigi Popadiću nego po nekom zločinu. Čovjek ako hoće biti zapamćen, može to vrlo lako postići. Meni je jedino žao što ta uloga nije neki veliki glumački domet. Ali to ti se dogodi samo jednom u karijeri, da dobiješ scenarij i znaš da si dobio loptu na jedanaesterac. Ta uloga kao da je bila pisana po meni.

Moja treća supruga,  s kojom sam već 28 godina, upoznala me kad je ‘Bolji život’ već završio sa snimanjem. I stalno mi govori da joj je zbog toga žao jer je u dilemi, tko je nastao prije – Giga ili ja, tko koga imitira, jer smo isti. I ne mogu pobjeći od te uloge, jer taman se malo sve smiri, a onda seriju opet repriziraju, pa se zakače i mlađe generacije pa mi na ulici viču: ‘Gdje si, Gigo, legendo, majstore?”, govorio je Nikolić za Jutarnji list.

Preminuo legendarni glumac iz “Boljeg života” Marko Nikolić
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap