Preminuo jedan od najstarijih Hrvata: U 105. godini umro Josip Pisnjak

Milan Dalmacija
3. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

U 105. godini preminuo je Josip Pisnjak, jedan od najstarijih Hrvata. U rodnom Ivanić Gradu pamte ga kao vrsnog krojača i jednog od osnivača tvrtke Antilop. Iza njega je ostalo dvoje djece, troje unuka i četiri praunuka.

Josip Pisnjak preminuo je u 105. godini života. | Foto: Facebook/Zagrebačka županija

U 105. godini života preminuo je Josip Pisnjak, jedan od najstarijih Hrvata. On je bio među 133 stogodišnjaka zabilježenih u posljednjem popisu stanovništva. Svoj 104. rođendan navršio je 12. siječnja u Domu za starije i nemoćne u Dubravi kod Vrbovca, gdje je i živio, piše Prigorski.hr.

Josip Pisnjak rođen je u Ivanić Gradu 1919. godine kao jedno od 11 djece u siromašnoj obitelji. U djetinjstvu je bio seoski sluga, a do punoljetnosti je izučio krojački zanat. U Drugom svjetskom ratu bio je aktivan sudionik narodnooslobodilačke borbe, a kasnije je radio kao krojač u Zagrebu. Godine 1963. vratio se u rodni Ivanić Grad, gdje je sudjelovao u osnivanju tvrtke Antilop, u kojoj je proveo ostatak radnog vijeka do odlaska u mirovinu 1974. godine.

Iz dva braka dobio je sina i kćer, a imao je i tri unuka te četiri praunuka. Posljednji ispraćaj Josipa Pisnjaka bit će u utorak, 7. ožujka na groblju u Graberju Ivanićkom.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap