Preminuo Fernando Gomes: Ubojitog napadača Porta sjećaju se i stariji navijači Dinama

Milan Dalmacija
28. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Legendarni portugalski nogometaš, Fernando Gomes preminuo je u 66. godini nakon teške bolesti. Gomes je bio najbolji strijelac u Europi 1983. i 1985. godine, a njegovu ubojitost u šesnaestercu pamte i stariji navijači Dinama.

Fernando Gomes | Foto: Screenshot: YouTube/FC Porto

Čuveni portugalski nogometaš i najbolji strijelac Porta svih vremena, Fernando Gomes preminuo je u subotu u 66. godini. Već neko vrijeme se borio s rakom gušterače, a u listopadu je doživio moždani udar, piše portugalski sportski portal A Bola.

U 452 utakmice za Porto postigao je 355 golova. Kao najbolji strijelac u svim europskim ligama osvajao je Zlatnu kopački 1983. i 1985. godine. Za reprezentaciju Portugala je u 47 utakmica zabio 13 golova.

Gomesa pamte i stariji navijači Dinama. Godine 1983. zagrebački “plavi” su u u prvoj utakmici Kupa kupova nadjačali Porto, golovima također pokojnog Zlatka Cice Kranjčara, rezultatom 2-1. U uzvratu je Dinamo izgubio rezultatom 1-0, gol je zabio upravo Gomes, a to je bio i kraj europskog puta jedne od najboljih Dinamovih generacija svih vremena.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap