Policija objavila snimku pljačke: Umirovljenica mislila da 13.000 eura daje unuku u nevolji

Josip Mihaljević
15. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Prevaranti konstantno smišljaju nove načine kako bi se domogli tuđeg novca, no jedan stariji trik nikako da izađe iz mode. Na njega je pala njemačka umirovljenica koja je, vjerujući da pomaže unuku, potpunoj strankinji na ulici predala 13 tisuća eura.

pljačka prevara

Foto: Landespolizeiinspektion Nordhausen

Njemačka policija objavila je fotografije pomno isplanirane pljačke u kojoj je bez 13 tisuća eura ostala njemačka umirovljenica. Ona je pak mislila da samo pomaže unuku da izađe iz nevolje, piše fenix-magazin.de.

80-godišnju umirovljenicu iz Breitenworbisa (Thüringen) u ljeto 2019. godine nazvao je prevarant koji se predstavio kao njen unuk:

“Pozivatelj se predstavio pravim imenom unuka i pretvarao se da je s odvjetnikom u Erfurtu i da je u nevolji”, kazala je glasnogovornica policije Fränze Töpfer.

Prevarant je kazao kako mu hitno treba 15.000 eura koje bi brzo vratio. S “bakom” su dogovorili sastanak kod vrtića, a dogovorili su kako će novac doći preuzeti unukova “prijateljica”.

Snimke koje je objavila njemačka policija ne otkrivaju mnogo – sve je bilo gotovo za 27 sekundi. Nepoznata plavuša prišla je umirovljenici, koja inače živi sama i slijepa je na jedno oko, uzela novac i krenula svojim putem. Sve je izgledalo beznadno dok se član obitelji nije sjetio da na zidu obližnje tvrtke postoji nadzorna kamera.

Policija je sada javno objavila fotografije prevarantice te traže svjedoke koji bi možda mogli pomoći u rasvjetljivanju slučaja.

“Budite sumnjičavi prema ljudima koji se telefonom predstavljaju kao rođaci i traže novac. Obavijestite policiju ako utvrdite bilo što sumnjivo”, poručila je njemačka policija.

pljačka prevara

Foto: Landespolizeiinspektion Nordhausen

pljacka prevara

Foto: Landespolizeiinspektion Nordhausen

Policija objavila snimku pljačke: Umirovljenica mislila da 13.000 eura daje unuku u nevolji
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap