Policija je ovako privela Zagrepčanina koji je spasio kvart od poplave

Josip Mihaljević
28. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Velika poplava koja je u petak pogodila Zagreb mogla bi biti još gora da nije bilo 54-godišnjeg Tihomira Blagusa koji je provalio u ustavu Hrvatskih voda te otvorio odvodni kanal prema Savi. Na fotografiji možete vidjeti kako ga policija, par dana kasnije, privodi.

U kaotičnoj noći s petka na subotu, 54-godišnji Zagrepčanin Tihomir Blagus provalio je u ustavu Hrvatskih voda i otvorio odvodni kanal prema Savi. Time je spriječio još veće štete od poplave u kvartu Trnje, a odmah sljedeći dan je i priveden, piše Index.hr.

U Facebook grupi “Trnje – na posljednjoj liniji obrane” objavljena je fotografija koja prikazuje prilično brutalno uhićenje Tihomira Blagusa, a jedan policajac mu čak kleči na vratu/leđima.

“Ovako je izgledalo uhićenje našeg Tihomira. Noga na vratu? Zar nismo nedavno vidjeli što se u Americi dogodilo zbog sličnog policijskog postupka? Važno je napomenuti Tihomir se nije opirao uhićenju, čemu onda ovakav postupak? Čemu lisice?”, pita se administrator kvartovske grupe.

Policija: Priveden je jer je uznemiravao i vrijeđao policajce

Zagrebačka policija danas je objavila kako je muškarac priveden jer je uznemiravao i vrijeđao policajce na očevidu, a ne zbog provale u ustavu Hrvatskih voda i otvaranja kanala.

Dojavu o provali su dobili u subotu oko 12:20 sati.

Tvrde da se Blagus pojavio na očevidu u subotu i pokušao ući u prostor u koji je provaljeno. Policija navodi kako je pritom izražavao negodovanje, ometao policijske službenike te ih galameći vrijeđao, a u jednom trenutku krenuo mahati rukama u smjeru policijskog službenika.

“Nakon što je upozoren da će zbog narušavanja javnog reda i mira biti priveden u službene prostorije 54-godišnjak je i dalje nastavio s opisanim ponašanjem, oglušio se na naredbu zbog čega su ga policijski službenici, radi pružanja aktivnog otpora, uz uporabu sredstava prisile priveli u službene prostorije”, kaže zagrebačka policija.

Kažu i da je 54-godišnjak bio pod utjecajem alkohola (0,88 g/kg) i da je time počinio prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i miroa zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap