Policija je ovako privela Zagrepčanina koji je spasio kvart od poplave

Josip Mihaljević
28. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Velika poplava koja je u petak pogodila Zagreb mogla bi biti još gora da nije bilo 54-godišnjeg Tihomira Blagusa koji je provalio u ustavu Hrvatskih voda te otvorio odvodni kanal prema Savi. Na fotografiji možete vidjeti kako ga policija, par dana kasnije, privodi.

U kaotičnoj noći s petka na subotu, 54-godišnji Zagrepčanin Tihomir Blagus provalio je u ustavu Hrvatskih voda i otvorio odvodni kanal prema Savi. Time je spriječio još veće štete od poplave u kvartu Trnje, a odmah sljedeći dan je i priveden, piše Index.hr.

U Facebook grupi “Trnje – na posljednjoj liniji obrane” objavljena je fotografija koja prikazuje prilično brutalno uhićenje Tihomira Blagusa, a jedan policajac mu čak kleči na vratu/leđima.

“Ovako je izgledalo uhićenje našeg Tihomira. Noga na vratu? Zar nismo nedavno vidjeli što se u Americi dogodilo zbog sličnog policijskog postupka? Važno je napomenuti Tihomir se nije opirao uhićenju, čemu onda ovakav postupak? Čemu lisice?”, pita se administrator kvartovske grupe.

Policija: Priveden je jer je uznemiravao i vrijeđao policajce

Zagrebačka policija danas je objavila kako je muškarac priveden jer je uznemiravao i vrijeđao policajce na očevidu, a ne zbog provale u ustavu Hrvatskih voda i otvaranja kanala.

Dojavu o provali su dobili u subotu oko 12:20 sati.

Tvrde da se Blagus pojavio na očevidu u subotu i pokušao ući u prostor u koji je provaljeno. Policija navodi kako je pritom izražavao negodovanje, ometao policijske službenike te ih galameći vrijeđao, a u jednom trenutku krenuo mahati rukama u smjeru policijskog službenika.

“Nakon što je upozoren da će zbog narušavanja javnog reda i mira biti priveden u službene prostorije 54-godišnjak je i dalje nastavio s opisanim ponašanjem, oglušio se na naredbu zbog čega su ga policijski službenici, radi pružanja aktivnog otpora, uz uporabu sredstava prisile priveli u službene prostorije”, kaže zagrebačka policija.

Kažu i da je 54-godišnjak bio pod utjecajem alkohola (0,88 g/kg) i da je time počinio prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i miroa zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Policija je ovako privela Zagrepčanina koji je spasio kvart od poplave
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap