Pogledajte kako je poznati španjolski klub odao počast preminulom slijepom navijaču

Josip Mihaljević
5. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Nogomet bez navijača je ništa. Poznati španjolski klub Valencia CF imao je jednog od najvatrenijih. Vicente Navarro Aparico jedan je od posebnih navijača koji je dolazio na svaku domaću utakmicu, čak i nakon što je oslijepio. Njega više danas nema, iako će uspomena na njega trajati vječno.

vicente navarro

Foto: Twitter @ ESPN UK

Dvije godine nakon smrti uistinu posebnog navijača, nogometni klub Valencia CF odlučila je trajno okupirati njegovo omiljeno sjedalo – njegovom kipu.

Vicente Navarro Aparicio bio je talisman kluba na domaćim utakmicama. Ranije je išao na gostovanja, pa tako i na kultno finale 1967. godine Copa del Generalisimo (današnji Kup kralja) i svjedočio je trijumfu Valencije nad Athletic Bilbaom.

Nažalost, Vincente je ostao potpuno slijep u 54. godini života zbog problema s očnom mrežnicom. Ali njegova potpora nikada nije prestajala.

Nastavio je kupovati sezonske ulaznice i dolazio je na svaku domaću utakmicu zajedno sa sinom. Htio je, kako je priznao, osjetiti atmosferu, a sin bi mu govorio što se događa na terenu.

Kada je Valencia 2004. godine osvojila ligu i kup, Vicente je tu godinu opisao kao najsretnijom godinom u svom životu.

Preminuo je prije dvije godine, ali u Valenciji su mu se odužili tek ovih dana. Napravili su poprilično vjeran kip gospodina i postavili ga na njegovo omiljeno sjedalo.

Brončana će statua od sada i trajno postati dijelom stadiona Mestalle.

Copy link
Powered by Social Snap