‘Penzionerski cajti’ je pjesma banda Dupli pas o životu u mirovini, a nosi i zanimljivu poruku

Ana Kanazir
19. lipnja 2024.
Novosti
A- A+

Band Dupli pas iz Svete Nedelje objavio je pjesmu o životu u penziji, a prigodno su je nazvali ‘Penzionerski cajti’. Oni su se tako nadali da će u penziji biti lijepi cajti, ali cajta nema zbog obveza koje su ih snašle, među kojima je i čuvanje unuka. U ovoj smiješnoj pjesmi mogu se prepoznati gotovo svi penzioneri, poručuju iz benda.

Naslovnica pjesme Penzionerski cajti

Naslovnica pjesme Penzionerski cajti | Foto: promo

Pjesama o umirovljenicima nema puno, a onda kada se jedna takva pojavi, izazove pravu pomutnju. Tako je band Dupli pas objavio svoju pjesmu, ujedno i himnu za penzionere, nazvanu ‘Penzionerski cajti’.

HSU presica
Ovo morate poslušati: HSU snimio stranačku himnu, pjesma je hit

Nova pjesma o penzionerima dolazi iz radionica banda iz Svete Nedelje, Dupli pas. Oni su htjeli dočarati život modernih penzionera pa su svima u zlatnim godinama poklonili penzionersku himnu. Ova pjesma nosi poruku o važnosti pronalaska mira za penzionere i usporavanju života. Osim pjesme i spot za ‘Penzionerski cajti’ će biti uskoro predstavljen javnosti.

– Svi povedaju o tome kako ubrzani život donosi brige mladima, ali nitko ne poveda o tome kak i penzioneri znaju stisnuti po gasu kad su u pitanju obaveze? Šalu na stranu, nek ova pjesma bude podsjetnik svima u penziji da stanu na loptu nekada i da uživaju u penziji čim je više moguće. Ili koliko hrvatska penzija dopušta, kaže o pjesmi autor teksta Dragutin Lenard.

Osim ove pjesme o umirovljenicima, u rujnu je Hrvatska stranka umirovljenika predstavila glazbeni hit naziva ‘Haesu’. ovo je pjesma o umirovljenicima, ali i svojevrsna himna stranke, a više o njoj smo pisali u ovom tekstu.

Pjesmu ‘Penzionerski cajti možete poslušati ispod:

Copy link
Powered by Social Snap