Ovako je Vesna Pusić govorila 2012.: “Ako ne uđemo u EU, neće biti mirovina!”

Josip Mihaljević
3. srpnja 2018.
Novosti
A- A+

Bivša ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić dala je jednu zanimljivu i upečatljivu izjavu za Jutarnji list davne 2012. godine. U to vrijeme smo još uvijek bili u recesiji, a hrvatski političari su svim naporima pokušavali uvjeriti u javnost da je ulazak u Europsku uniju spas za situaciju u zemlji.

vesna pusic

Foto: Vesna Pusić | Youtube screenshot

U siječnju 2012. godine, Vesna Pusić dala je izjavu u eteru radija Antena Zagreb koja je i tada imala žestok odjek u javnosti, piše jutarnji.hr. U to Hrvatska je bila u recesiji zbog ekonomske krize koja je izbila 2007./2008. godine, a hrvatski političari su svim silama nagovarali javnost da podrže ulazak u Europsku uniju.

Evo što je Vesna Pusić, tada u funkciji Ministrice vanjskih i europskih poslova, poručila građanima:

“Ne bih htjela biti preokrutna, ali ako ne uđemo u Uniju, nećete dobiti mirovinu. Mogu vam ja biti antipatična, ali nemojte da vam bude antipatičan vlastiti život. O tome se radi! O glavu nam je, ljudi! Glasajte za budućnost ove zemlje”, govorila je u eteru radija Antena Zagreb.

I evo nas, prije nekoliko dana smo “proslavili” pet godina članstva u Europskoj uniji, a prijeti nam krah mirovinskog sustava. Možda je ministrica mislila kako moramo “malo dublje” ući u Europsku uniju, primjerice u Njemačku ili Irsku? Za njihove mirovine se ne bojimo.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap