Okršaj na ploči: Pulski umirovljenici hrabro se sučelili s poznatim šahistom

Jasmina Grgurić Zanze
4. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Čitaonica kluba umirovljenika u pulskoj Gradskoj knjižnici na Korzu ne okuplja samo sijede ljubitelje lijepe riječi, nego još jedne intelektualne aktivnosti. Starosjedioci tamo redovno igraju šah, a ne libe se ni okršaja s poznatim šahistima. Tako su ovih dana organizirali “simultanku” s jednim od najboljih.

Simultanka umirovljenika u pulskoj Knjižnici (Snimak zaslona/Youtube)

Od devet ujutro do dva popodne ove srijede trajala je “simultanka” prvog šahovskog FIDE majstora Darka Dimitrijevića u prostorijama Gradske čitaonice na Korzu u Puli. S njime se borilo 16 umirovljenika; Marčeta Milan, Tomić Viktor, Orlović Branislav, Benčić Egidio, Dadić Aljoša, Bašić Ivan, Lonzar Mario, Lalić Predrag, Džodžo Ilija, Miloševski Slave, Topić Jozo, Nikolić Miroslav, Desnica Jovan, Nikolić Stojan, Popović Klaudio i Likar Bogomir, piše Regional Express.

Turniri u udruzi su česti. Tijekom zime umirovljenici igraju svakodnevno, a po ljeti ipak rjeđe. I ovaj događaj bio je idealna prilika da se aktivni šahisti okupe i kvalitetno provedu svoje vrijeme.

Simultanka izgleda tako da majstor igra s bijelim figurama protiv svih 16 protivnika. Kada dođe do pojedinog igrača, taj igrač pred njime povlači potez, a zatim on odgovara svojim potezom i nastavlja do sljedećeg igrača. Okršaj na ploči završio je rezultatom 14:2 za FIDE majstora Darka Dimitrijevića.

“Jasno nam je bilo da će najverojatnije majstor biti pobjednik, ali se do zadnjeg ne zna omjer. Zavisi od igrača, koliko su raspoloženi. U svakom slučaju, svi su zadovoljni s bilo kojim rezultatom. Glavno da se igra” – rekao je Branislav Orlović, član Šahovskog kluba Uljanik.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap