“Oko sokolovo” odlazi u mirovinu, a ako osvojimo prvenstvo, napravit će nešto što nije 45 godina

Josip Mihaljević
13. srpnja 2018.
Novosti
A- A+

Legendarni bivši nogometni sudac i HRT-ovo “Oko sokolovo” nakon 20 godina rada oprostio se od uloge stručnog sudačkog komentatora. Finale protiv Francuske neće pratiti iz studija na Prisavlju, već direktno iz Rusije. Mi smo mišljenja da je on to itekako zaslužio!

mateo beusan

Foto: Mateo Beusan | Youtube screenshot

Legendarni Mateo Beusan odlazi u mirovinu.

Dvadeset godina proveo je na HRT-u u ulozi Oka sokolova gdje je bio stalni stručni sudački komentator. Iako je njegova sudačka karijera davno završila, Mateo Beusan uvijek je bio u toku s novim sudačkim praksama i pravilima, a Hrvatima je neumorno objašnjavao sudačke odluke. Pamtit ćemo ga po opširnom znanj u i objektivnosti, a HRT će se pošteno namučiti da nađe nekoga tko bi mogao uskočiti u njegove cipele.

Dirljivo ga je bilo gledati u posljednjoj emisiji iz studija na Prisavlju kada je službeno najavio svoj odlazak.

Hrvatska je ostvarila povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu, a u nedjelju popodne borit ćemo se za zlato protiv Francuza. Beusan je jedna od najpoznatijih osobnosti u hrvatskom nogometu i red je da bude u Moskvi u završnici SP-a.

“Sad ćemo ovom čovjeku stisnuti ruku i reći mu hvala na svemu. Ovo je naša zadnja emisija. Puno smo ih odradili, ali s nekim ste ih možda odradili i više. Mateo nam ide put Rusije. Od tamo će nas kontrolirati”, rekao je voditelj Zabivake Marko Šapit.

Zatim je riječ dobio sam Beusan koji se na dirljiv način oprostio od kolega i publike:

“Bilo je lijepo. Ako mi dopustite nekoliko minuta za kraj. Prvo da se zahvalim HTV-u za ovih 20 godina. Zahvaljujem svima koji su podupirali moje komentare i onima koji nisu. Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Hvala Marko na ovih 30 krasnih. Što na kraju reći, vidimo se u nedjelju. Javit ću se s finala. Pozivam… svi znaju tko će doći 17. srpnja na službeni oproštaj… I na kraju svi moji prijatelji znaju što ovo znači. Moje vrijeme je isteklo” rekao je Beusan i izazvao veliki aplauz u studiju.

Prije desetak dana, Beusan najavio veliko iznenađenje

Nekoliko dana prije četvrtfinalne utakmice protiv Rusije, Beusan je u studiju najavio da će napraviti nešto što nije napravio “četrdeset i nešto godina. Ma više, četdeset i pet!”

Jedan gledatelj Zabivake pitao je hoće li gospodin Beusan obrijati brkove ako postanemo svjetski prvaci.

Beusan je bio jasan: “Svečano obećavam, da. Obrijat ću se nakon 40 i nešto godina!”

U svakom slučaju, čestitamo gospodinu Beusanu na besprijekornoj karijeri i želimo mu dobrodošlicu u klub umirovljenika.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap