Odlična prilika za besplatno putovanje: Otvoren natječaj „Pošalji baku ili djeda u Bruxelles“

Sponzorirani članak
14. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

Kroz natječaj “Pošalji baku ili djeda u Bruxelles” u okviru kampanje „Hodalica kroz lažne vijesti“ ured Tonina Picule poziva mlađe generacije da snime kratki (do maksimalno 30 sekundi) video, poželjno s uključenom bakom i/ili djedom, a kojim će promovirati borbu protiv lažnih vijesti. Evo kako se prijaviti!

bruxelles

Otvoren natječaj „Pošalji baku ili djeda u Bruxelles“ | Foto: Unsplash

Ured Tonina Picule poziva mlađe generacije da videom do 30 sekundi, poželjno s uključenom bakom i/ili djedom, promoviraju borbu protiv lažnih vijesti, a nagrađuju putovanjem u Bruxelles. Želite podijeliti priču o online prevari? Kako su baka i/ili djed podijelili lažnu vijest? Imate priču kako ste im pomogli? Pogledali ste naše edukativne skečeve i imate svoju verziju? Imate prijedlog novog slogana ili poruke za kampanju? Uzmite mobitel u ruke, snimite video i pošaljite baku i/ili djeda na nagradni put u Bruxelles.

TKO?

U natječaju mogu sudjelovati svi državljani Republike Hrvatske mlađi od 35 godina.

KAKO?

Pogledajte edukativne skečeve objavljene u okviru kampanje „Hodalica kroz lažne vijesti“ na web stranici zastupnika Picule, a na kojoj su objavljeni i materijali iz prethodne kampanje „Kidalica lažnih vijesti“ koji vam također mogu biti inspiracija. Osmislite kratku priču, dijalog između vas i bake/djeda, kratak skeč ili jednostavnu poruku vezanu uz borbu protiv dezinformacija, online prevara i lažnih vijesti. Nastojte u video uključiti i osobu starije životne dobi. Video pošaljite u nekom od učestalijih video formata (.mp4/.m4v/.mpg/.avi) te pošaljite na e-adresu [email protected] najkasnije do 00:00 22. prosinca 2021. U predmetu naznačite: Hodalica kroz lažne vijesti_natječaj_ime i prezime natjecatelja_ice.

VAŽNO:

U tekst maila potrebno je dodati sljedeću rečenicu: „Pročitao_la sam i razumijem pravila natječaja Kidalica lažnih vijesti, razumijem da će se moji podaci dostavljeni Uredu zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule prikupljati isključivo za potrebe Natječaja te pristajem da se moje ime javno objavi ukoliko se nađem među pobjednicima.“

BODOVANJE I NAGRADE

Autore pet najkreativnijih rješenja nagradit ćemo četverodnevnim studijskim putovanjem u Bruxelles za dvoje. Hoćete li ići sa svojom bakom/ djedom kao +1 ili ćete svoj par starčića poslati na drugi medeni mjesec bit će slatka odluka koju ćemo prepustiti pobjednicima. Popis pobjednika će biti objavljen na mrežnoj stranici i društvenim mrežama Ureda zastupnika Tonina Picule te portalu mirovina.hr i to najkasnije 48 sati od isteka roka za dostavu videa.

hodalica lažnih vijesti
Znate li prepoznati lažne vijesti? Ovaj projekt će vam u tome pomoći

ISTO VAŽNO:

Nagradno putovanje u Bruxelles bit će organizirano čim to epidemiološke okolnosti dopuste, putovanje bude ocijenjeno sigurnim od hrvatskih i belgijskih nadležnih službi, a Tajništvo Europskog parlamenta ponovno dozvoli posjete parlamentarnim zgradama.

Skečeve možete pogledati ovdje, a na ovom linku pogledajte i kako je izgledala kampanja Kidalice lažnih vijesti, koja je također imala svoj natječaj.

Ispod pogledajte edukativne skečeve nastale u okviru kampanje “Hodalica lažnih vijesti”.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap