Novi detalji o proboju virusa u dom: Osam korisnika iz dva doma hospitalizirano u KBC Split

Josip Mihaljević
27. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Ministar Vili Beroš na jučerašnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite otkrio je da je u Splitsko-dalmatinskoj županiji došlo do proboja virusa u dom za starije. Nije htio otkriti previše detalja, no šef županijskog Stožera bio je malo konkretniji.

Ilustracija: Unsplash

Ministar Vili Beroš jučer je kazao kako je došlo do proboja koronavirusa u dva doma za starije na području Splitsko-dalmatinske, ali ih nije htio imenovati. Rekao je da je nekolicina korisnika prebačeno u KBC Split, no da je među zaraženima i nekoliko ljudi koji nisu sposobni za transport te su epidemiolozi zaključili da je najbolje da ostanu u domu za starije.

Predsjednik Županijskog stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić bio je malo detaljniji, piše Index.hr.

On je medijima potvrdio kako je osam od ukupno 12 zaraženih korisnika domova iz Podstrane i Kaštela jučer tijekom popodneva prevezeno u Infektivnu kliniku KBC-a Split.

Oni su imali blago povišenu temperaturu, ali za sada bez drugih simptoma. Liječnici su zaključili da će u bolnici imati bolju skrb.

beroš
Imamo 358 novozaraženih, virus ušao u dva doma za starije u Splitu

“Ministarstvo socijalne skrbi je dalo odredbu po kojoj se sve starije osobe u socijalnim ustanovama i domovima širom Hrvatske, koje su pozitivne na koronavirus, smještaju u bolnicu”, kazao je Brčić.

Epidemiolozi su tijekom redovitih testiranja uočili da je zaražen jedan djelatnik doma, a nakon što su testirali korisnike uočili su da se virus širi među njima. U jednom domu su zaražene tri osobe, a u drugom osam.

Uzeti su brisevi i drugih štićenika, a rezultati bi trebali biti poznati danas ili sutra.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap