Nova prevara stiže na kućna vrata: Ako ste dobili ovo pismo, bacite ga odmah u smeće

Ana Kanazir
27. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Česta meta internetskih prevaranata su stariji građani, a situacija nije ništa drugačija ni kada se radi o novoj prevari putem pisma. Naime, ovo je takozvana nigerijska prevara u kojoj se osoba obavještava da je naslijedila novac od mogućeg člana obitelji. Policiji se o ovoj prevari požalila starija gospođa, a oni su onda izdali upozorenje svima.

pismo prevara

Pismo prevara | foto: PU karlovačka

Starija ženska osoba s područja Karlovačke županije je na kućnu adresu dobila pismo osobe koja se predstavlja kao odvjetnik i piše joj da je naslijedila novac od mogućeg člana obitelji. Prevara nastupa kada se osoba javi na kontakt broj koji je naveden u pismu, a koji se treba nazvati kako bi se dobio navedeni novac.

– S obzirom na to da postoji mogućnost da je više građana, posebice osoba starije životne dobi, zaprimilo predmetna pisma, kao i da na opisani način građani mogu postati žrtve prijevare, upozoravamo ih da u ovakvim slučajevima ne stupaju u kontakt s pošiljateljem kako ne bi postali žrtve kaznenog djela, javljaju iz Policijske uprave karlovačke.

Ova pisma se mogu odmah prepoznati jer su često i vrlo nepismena, a osim toga se uvijek spominje i neki afrički dužnosnik, dok se prevara pokušava izvršiti tako da žrtva misli da je naslijedila novac. Dakle, na ovakvo ili slično pismo nemojte odgovarati, a nemojte ni zvati kontakt koji je naveden.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap