Njegovatelji iz ustanove za pružanje skrbi starijim i nemoćnima u Zagrebu opljačkali dvoje štićenika

Ana Kanazir
16. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Sumnja se kako su dvojica muškaraca u dobi od 29 i 35 godina krajem 2021. godine, nakon što su se zaposlili u ustanovi za pružanje skrbi starijim i nemoćnim osobama na području Maksimira, ukrali mobitel i karticu od korisnice ustanove, a saznali su i PIN pa su u razdoblju od nekoliko mjeseci u 2021. godini s bankomata podigli ukupno 36.300 kuna, odnosno 4.818 eura. Nakon toga su i prali novce putem računa treće osobe.

Policajac s lisicama oko remena fotografiran s leđa

Policija | Foto: Pixabay

Osim toga, sumnja se da su krajem srpnja 2021. godine s istom karticom plaćali u četiri navrata na dva različita prodajna mjesta. Sada je dovršeno kriminalističko istraživanje PU zagrebačke nad 29-godišnjim državljaninom Makedonije i 35-godišnjim trenutno nedostupnim državljaninom Bosne i Hercegovine, a optuženi su za kaznena djela ‘dogovor oko počinjenja kaznenih djela’, ‘teška krađa’ i ‘pranje novca’.

Osumnjičeni su iskoristili priliku zapošljavanja njegovatelja u ustanovi za pružanje skrbi starijim i nemoćnim osobama, a za žrtvu su uzeli stariju žensku osobu koja je u teškom zdravstvenom stanju. Također, prevarili su i muškarca u ustanovi s kojim su otišli u banku i u njegovo ime ugovorili mobilno bankarstvo te su onda s računa korisnice ustanove novce prebacili na račun muškarca, a potom s njegovog računa prebacivali novce na svoj račun.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 11.820 eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 29-godišnjak je predan pritvorskom dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, a za 35-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine se intenzivno traga.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap