Neobično zanimanje u starijoj dobi: Prabaki iz Kenije rad pomaže da se osjeća mladom

Jelena Ratko
19. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

Cecilia, 78-godišnja prabaka i uspješna voditeljica obiteljskog posla, je najprije sinu rekla da nauči posao, a onda je, gledavši njega kako to čini, i sama naučila ugrađivati stereo uređaje u automobile.

Foto: screenshot (BBC)

U Nairobiju, glavnom gradu Kenije, zajedno s još tri milijuna ljudi, živi Cecilia, koja unatoč tome što je već postala prabaka, odbija prestati raditi.

Kada “padne” dobar beat, vrijednoj gospođi i samoj dođe da zatrese glavom u ritmu, kako sama tvrdi. Ona je mišljenja da svaki posao koji zahtijeva rad rukama, također iziskuje mentalni napor, a da bi se takav posao radio, potrebno je samo malo mozga i čisto srce. Dob uopće ne mora biti faktor. Cecilia Wangari ima 78 godina i još uvijek se, u rodnoj Keniji, bavi svojim poslom – popravljanjem i servisiranjem stereo uređaja u automobilima.

Svatko tko voli muziku i želi imati dobar život, dođe ugraditi radio u automobi, rekla je Cecilia za BBC.

“Volim taj posao. Cijela moja obitelj ga obavlja”, rekla je i dodala kako je uvijek usreći rad s ljudima.

Cecilia je danas prabaka i uspješna voditeljica obiteljskog posla. Kada je došla na ideju da pokrenu biznis servisiranja i ugradnje stereo-uređaja, najprije je sinu rekla da nauči to raditi, a onda je, gledavši njega kako to čini, i sama naučila isti posao.

Za sebe tvrdi kako je veoma okretna. Kada bi vjerovala u to da je stara, ispričala je, svakoga bi joj dana bio problem ustati se iz kreveta te razgovarati. Ovako, dok je zaokupljena poslom i uvjerena da je jednako spretna kao u  mladosti, ima osjećaj kao da je s njom sve u redu, objasnila je.

Radionica Shosh Sounds u Nairobiju još je poznatija otkad se za njih pročulo u stranim medijima, a od nedavno imaju i Facebook stranicu

https://www.facebook.com/1072238422932117/photos/a.1072238489598777/1072238766265416/?type=3&theater

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap