Napredni Amerikanci otkrili novi revolucionarni način kuhanja kave, zovu ga jazzwa

Josip Mihaljević
16. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Jeste li znali da većina Amerikanaca svoju vodu zagrijava u mikrovalnoj? Tek manji postotak koristi električna kuhala ili čajnik. Sada njihovi mediji pišu o revolucionarnom izumu kojeg nazivaju “turskim grijačem kave” iliti Jazzwom.

jazzwa

Foto: Turska kava i džezva | Pixabay

Tako je, dobro ste pročitali. U SAD-u ovih dana mediji pišu o džezvi i predstavljaju je revolucionarnim načinom kojim dolaze do izvrsne kave.

Bakrene, željezne, čelične ili od vatrostalnog stakla, džezve su dobro poznate na našim prostorima.

Preuzeli smo ih od Turaka koji ih zovu cezve i one su neizostavan predmet na našim prostorima.

“Ovaj predmet od 10 dolara će zamijeniti vaš aparat za kavu”, “Pet razloga da probate ovaj skromni uređaj koji će vam zamijeniti espresso” i slični naslovi pojavljuju se u njihovim medijima, a na slikama im je najobičnija džezva.

Zbog toga su im se na Internetu počeli rugati:

“Znao sam da Amerianci nemaju čajanke, ali da kuhaju vodu u MIKROVALNOJ je posve drugačiji level”, napisao je jedan korisnik. Ljutitim Amerima koji su rekli da su nedavno počeli kuhati vodu na štednjaku odgovorio je da su to radili u viktorijanskoj Engleskoj u 1840. godini.

“I dalje ne mogu vjerovati da kuhaju vodu u mikrovalnoj, kao da su životinje”, našalio se drugi.

I domaća satirična FB stranica Užasi postmoderne, koja se redovito ruga užasima modernog svijeta nije mogla preskočiti revolucionarni američki izum:

Ipak, mi smo sretni jer su i Ameri otkrili čari džezve i turske kave, ali se ne možemo ne nasmijati činjenici da su to predstavili revolucionarnim izumom. Što je sljedeće, otkrit će kočije?

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap