Najbogatiji čovjek svijeta uložio u tvrtku koja želi zaustaviti starenje?

Josip Mihaljević
6. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Jeff Bezos, najbogatiji čovjek svijeta i donedavni šef Amazona, navodno je uložio u istraživački laboratorij koji radi na pronalasku tehnologije koja cilja usporiti proces starenja i produljiti ljudski vijek.

bezos

Foto: Jeff Bezos | Youtube screenshot

U Cambridgeu je otvoren istraživački laboratorij tajanstvene tvrtke u nastajanju koja radi na pronalasku tehnologije koja cilja produljiti životni vijek, piše Index.hr. Prema MIT Technology Reviewu, u tu tvrtku je novac uložio i najbogatiji čovjek na svijetu Jeff Bezos.

Misterij starenja: Analiza krvi otkriva da ljudi stare u "tri brzine", ovisno o tomu koliko godina imaju

Startup Altos Lab je ime start-up tvrtke koja želi izumiti tehnologiju koja će “pomladiti stanice životinjskih tkiva”, a kasnije isti proces primijeniti na ljude, što bi efektivno zaustavilo proces starenja. Cilj je istražiti kako točno stanice stare i vidjeti što se tu može napraviti. Osim Bezosa, čiji ured nije htio potvrditi ovu informaciju, u Altos Lab uložio je i Jurij Milner, utjecajni ruski milijarder koji je do sada u karijeri uglavnom pogađao s ulaganjima.

Područje znanosti koje se “bori” protiv starenja i nije toliko novo, kao što ni ulaganja bogataša u takve tvrtke nisu novost. Suosnivač PayPala Peter Thiel i suosnivač Googlea Larry Page uložili su u tvrtku Unity Biotechnology čiji je cilj “produljiti razdoblje u kojem je osoba neopterećena bolestima koje nastupaju zbog starenja”.

Najbogatiji čovjek svijeta uložio u tvrtku koja želi zaustaviti starenje?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap