Na Facebooku osvanula lažna stranica ZET-a: Nude posebne pogodnosti, a nipošto ne otvarajte njihovu poveznicu

Luka Kalac
20. ožujka 2024.
Novosti
A- A+

Početkom veljače su iz ZET-a na svojoj Facebooku stranici upozorili na prevaru koja je kolala navedenom društvenom mrežom. Ista stvar se ponavlja, malo više od mjesec dana poslije. Ovog puta je na Facebooku osvanula stranica naziva ‘ZET HR’ koja je lažna i nudi pogodnosti poput kupnje godišnje karte za samo 2,35 eura. Ni u kom slučaju ne biste trebali otvarati njihovu poveznicu jer prijete potencijalne opasnosti, poput krađe osobnih podataka i sredstava s bankovnog računa.

Stari plavi tramvaj na stanici

Tramvaj | Foto: Mirovina.hr / Ramona Šćuric

Na Facebooku je nedavno osvanula lažna stranica ‘ZET HR’ koja se koristi imenom Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET). Na njoj postoji samo jedna objava u kojoj stoji kako s dolaskom proljeća ZET nudi posebne pogodnosti. Na prvi pogled, može se uočiti nevješto izrađena slika sastavljena od fotografije tramvaja i ruke koja drži vrijednosnu kartu ZET-a.

Jedna od tih navodnih pogodnosti je posebna ponuda godišnje karte za koju će građani morati izdvojiti 2,35 eura i to bez ikakvih provizija, što je posebno naglašeno. Istaknuto je kako je ova ponuda ograničenog trajanja i svi zainteresirani će moći iskoristiti ovu priliku do 24. ožujka 2024. godine. Nadalje, u jednoj i jedinoj objavi na lažnoj stranici ‘ZET HR’ stoji kako biste trebali otvoriti poveznicu preko koje biste trebali primiti svoju personaliziranu karticu, nakon uplate od 2,35 eura. Ni u kom slučaju ne biste trebali otvarati poveznicu jer postoji potencijalna opasnost krađe osobnih podataka i vašeg novca.

– S dolaskom proljeća tvrtka ZET nudi: Uživajte u besplatnom putovanju 12 mjeseci uz Vrijednosna Karta.  Kupite našu karticu za samo 2,35 € i zaboravite na provizije. Ponuda vrijedi do 24.03.2024. Kliknite na poveznicu ispod kako biste primili svoju novu personaliziranu karticu, stoji na lažnoj stranici na Facebooku koju možete pogledati ovdje.

Podsjećamo kako ovo nije prvi put da je osvanula lažna stranica na Facebooku, o čemu smo već pisali početkom veljače ove godine. Više o tome možete saznati ovdje.

Ako vas zanima koja je točno prava službena stranica ZET-a na Facebooku, provjerite ovdje.

Na Facebooku je osvanula lažna stranica 'ZET HR' koja se koristi imenom Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET).

Lažna objava ZET-a | Foto: Screenshot Facebook / ZET HR

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap