Mišo Kovač zbog ozbiljne bolesti završio u bolnici, ali najgore je iza njega

Josip Mihaljević
7. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Legendarni glazbenik Mate Mišo Kovač ne popušta ni u 77. godini, ali takav tempo nije prošao bez zdravstvenih tegoba. Posljednja se dva tjedna liječio u zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu zbog resporatornih infekcija.

mišo kovač bolnica

Foto: Mišo Kovač | Youtube screenshot

Tiskano izdanje Jutarnjeg lista piše kako je Mišo Kovač zbog zdravstvenih problema dva tjedna bio prikovan za krevet u zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu.

Posljednji koncert održao je 22. prosinca u Splitu pred 12.000 obožavatelja, ali je i tada nastupao s temperaturom od 39 stupnjeva. Problem se zakomplicirao krajem veljače, kada je morao u bolnicu zbog infekcija u respiratornom sustavu. Mišin prijatelj za Jutarnji kaže kako je to sve posljedica velike prehlade i viroze te problema sa sinusima koje vuče od početka ove godine.

Ipak, stabilno je i dobro se oporavlja, a na dodatni oporavak je poslan u Bolnicu za plućne bolest iu Rockfellerovoj.

Kći Ivana, koja je zajedno s njim nastupila na koncertu u Splitu, na pozornici je gledateljima rekla kako otac ima fibru iznad 39. Govorili su mu da odgodi koncert, ali je Mišo tu misao sasjekao u korjenu: “Ni po cijenu života!”

I dok je Mišo izvodio koncert, iza tribine je zabrinuto čekao Mišin liječnik dr. Tomislav Madžar koji je bio jedan od organizatora koncerta:

“Pamtit ćemo ovaj dan, Mišu je tresla groznica. Cijeli dan smo liječnica Daniela Marasović Krtulović, medicinska sestra i ja skidali visoku fibru. Nije želio odustati od druženja sa splitskom publikom. To je snaga, volja i ljubav (…)

Malo koji 17-godišnjak bi s takvo visokom temperaturom uspio izaći iz kuće i pjevati na koncertu pred ljudima, no Miši je to, s njegovih 77 godina, uspjelo!”, ispričao je za Jutarnji.

Medicinsko osoblje u bolnici za glazbenu legendu ima samo riječi pohvale – nije nimalo zahtjevan kao pacijent. Ništa ne izvolijeva, ne ponaša se uobraženo kao što to rade neke druge zvijezde i sluša upute liječnika.

Mišo Kovač zbog ozbiljne bolesti završio u bolnici, ali najgore je iza njega
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap