Mirjana (80): “Nemam ni fakulteta ni škole, no imam cijeli život iza sebe i TO vam je djeco moja fakultet”

Josip Mihaljević
17. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Novi zanimljivi projekt krenuo je s radom u Korčuli. Vezan je uz starije ljude, točnije njihovo bogato iskustvo. Stariji svima mogu pružiti univerzalne životne savjete. Fotograf Frano Ožbolt planira idućeg ljeta izdati monografiju s portretima i životnim pričama starijih Korčulana koji su ga i više nego impresionirali.

Projekt je pokrenuo 35-godišnji Frano Ožbolt iz Zagreba koji se oženio za Korčulanku i oduševio se starijim ljudima na tom otoku. Bavi se fotografijom, a po zanimanju je inženjer građevine. Često ljetuje na Korčuli i često tamo ljetuju.

“Kako često tamo ljetujemo, osjetio sam neku želju i poziv u srcu da zabilježim mudrosti starijih ljudi. Plan je sljedeće ljeto napraviti izložbu, a počeo sam pisati i knjigu. Ona će biti zapravo kao neka monografija u kojoj ću zabilježiti sve te životne priče i portrete starijih Korčulana. Razgovaram s njima, posjećujem ih i imam neki plan kako to sve posložiti. Moj kolega Danijel Kovačević, on je redatelj koji će snimiti autorski film o tim ljudima”, kazao nam je Frano Ožbolt.

A kako to izgleda, možete provjeriti na tematskoj Facebook stranici Stoljeće života u zrnu soli. Na stranici se objavljuju tek neki fragmenti zabilježenog, dok se ostatak čuva za monografiju. Nas je oduševila fotografija i citat 80-godišnje Mirjane Silić čije su ruke prikazane na gornjoj fotografiji:

“Ja vam nemam ni fakulteta, niti srednje škole, već samo 6 razreda osnovne, no imam cijeli život iza sebe i TO vam je djeco moja fakultet. Fakultet koji se zove Život!”, objasnila je Mirjana.

Svakako ih zapratite na Facebooku!

Mirjana (80): “Nemam ni fakulteta ni škole, no imam cijeli život iza sebe i TO vam je djeco moja fakultet”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap