Mirando Mrsić: “Očekujem ostavku ministra Pavića, svjesno je obmanjivao građane”

Josip Mihaljević
20. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Saborski zastupnik Mirando Mrsić već nekoliko mjeseci djeluje kao trn u oku Ministarstva rada i mirovinskog sustava, ali zbog glasnih zahtjeva oko razdvajanja mirovina rada i mirovina po posebnim propisima našao se na meti Ministarstva branitelja pa čak i HZMO-a. Jučer je zatražio ostavku bivšeg ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića jer je trošio milijune na reklamiranje mirovinske reforme koja uskoro odlazi u povijest.

Mirando Mrsić (Snimak zaslona/HRT)

Saborski zastupnik Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata, pozvao je jučer u saboru ministra Marka Pavića da podnese ostavku jer je svjesno obmanjivao javnost o održivosti mirovinskog sustava, piše hr.n1info.com.

“Današnji potez Vlade je dokaz da je Pavić svjesno obmanjivao građane i trošio naše novce financirajući kampanju koja je pokušala dokazati građanima da će nam propasti mirovine ako ne uštedimo 40 milijardi kuna”, kazao je u Saboru.

Podsjetio je na činjenicu da je tadašnje Pavićevo ministarstvo trošilo milijune na promidžbenu kampanju u kojoj se moglo čuti da će prihvćanje sindikalnih zahtjeva inicijative “67 je previše” dovesti do smanjenja mirovina, te zadužiti naše unuke i destabilizirati mirovinski sustav.

“Milijuni kuna bačeni su u vjetar samo da bi se spasio obraz Plenkovića i Paivća pred briselskom komisijom”, kazao je Mirando Mrsić.

Zatražio je Pavićevu ostavku , a novog ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića je pitao zašto je jučer digao ruku na sjednici Vlade za prihvaćanje zahtjeva inicijative “67 je previše”, a ne tako davno je kao ravnatelj HZMO-a također govorio da bi prihvaćanje sindikalnih zahtjeva bilo destabilizirajuće za mirovinski sustav.

Premijeru Plenkoviću je poručio da mirovinski sustav neće kolabrirati zbog rada do 65 ili 67, nego zbog bujanja povlaštenih mirovina.

Podsjetimo, Mirando Mrsić je bio ministar koji je u Zakon o mirovinskom osiguranju još 2014. ubacio planirano produljenje rada do 67 godina.

 

Mirando Mrsić: “Očekujem ostavku ministra Pavića, svjesno je obmanjivao građane”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap