Ministar Pavić spasio umirovljenika i njegovu kćer iz olujnog mora na Braču

Jelena Ratko
15. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

Beogradski umirovljenik i njegova kćer završili su u olujnom moru, pokušavajući spasiti brod koji je ostao bez pogona. Iz podivljalog mora punog oštrih stijena, izvukli su ih ministar rada Marko Pavić i još jedan mještanin.

Foto: pixabay.com

U uvali kraj Milne na Braču u snažnom nevremenu skoro su nastradali srpski državljani Tihomir Proševski, umirovljeni direktor javnog komunalnog poduzeća Zelenilo iz Beograda i njegova kći Violeta, studentica na beogradskom sveučilištu. Iz mora ih je spasio ministar Marko Pavić.

Otac i kći pola sata borili su se s nevremenom pokušavajući usidriti brod, no sidro im je nije bilo dovoljno čvrsto da bi zadržalo brod izložen naletima visokih valova i udarima tramontane, pa se u jednom trenutku konop koji drži sidro zapleo u propeler motora i brod je ostao bez pogona, prenosi 24sata.

Tihomir Proševski skočio je s broda rasplesti konop, a za njim je skočila i njegova uplašena kćer. U panici, jer su se usred oluje zatekli u moru, zaboravili su spustiti ljestve i više se nisu mogli popeti na brod.

Vidjevši ljude u moru između oštrog stijenja i broda kako traže pomoć i pokušavaju spasiti svoj brod, u pomoć im je priskočio ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić koji se našao u blizini, a potom je iz kuće na suprotnoj strani uvale doplivao još jedan mještanin u pomoć.

Boreći se s olujnim vjetrom, zajedničkim snagama ljude su uspjeli dovesti do obale, a brod pomaknuti do šljunčane plaže. Tihomir i Violeta, iako promrzli i u stresu, prošli su bez većih ozljeda. Tihomir je zadobio lakšu ozljedu ruke. Tri sata kasnije, vrijeme se smirilo, pa su se zaputili kući jer se Violeta taj dan morala vratiti u Beograd.

Ministar Pavić spasio umirovljenika i njegovu kćer iz olujnog mora na Braču
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap