Milka doživjela stotu pa zapjevala prisutnima: ‘Ne pamtim kada smo imali nekoga ovdje u tako poznoj dobi’

Luka Kalac
19. studenoga 2023.
Novosti
A- A+

Gospođa Milka Drožđek je već 26 godina korisnica Doma za starije i nemoćne u Varaždinu gdje je proslavila okrugli, 100. rođendan. Sada je i službeno najstarija osoba rođena na području općine Sračinec. S obzirom na to da je proživjela mnogo toga kroz cijelo stoljeće, ostala je bez dvije sestre, brata i supruga s kojim nije imala djece, slavlje su uveličali njena nećakinja, prijatelji, korisnici i osoblje Doma te lokalni političari zajedno sa župnikom. Shvativši kakvo su joj slavlje priredili, i sama je odlučila dati svoj doprinos vedroj rođendanskoj atmosferi pa je zapjevala tradicionalnu zagorsku pjesmu ‘Veselo, veselo Zagorci’ svim prisutnima.

Milka Drožđek proslavila 100. rođendan | Foto: Općina Sračinec

Milka Drožđek proslavila 100. rođendan | Foto: Općina Sračinec

Zabave nije nedostajalo u srijedu 15. studenoga, kada je gospođa Milka iz Svibovca Podravskog bila u središtu pozornosti slaveći svoj 100. rođendan nakon kojeg je postala najstarija osoba rođena u općini Sračinec. Tom je prigodom organizirana mala prigodna svečanost u varaždinskom Domu za starije i nemoćne gdje živi već 26 godina.

Kako bi uveličali njezinu rođendansku zabavu, posjetili su je nećakinja, prijatelji, načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić, predsjednica udruge Kap dobrote Darinka Kovačić i župnik Župe Sračinec Stjepan Mostečak.

Najstarija osoba rođena u općini Sračinec

– Rijetka je ovo prilika da možemo rođendan čestitati najstarijoj osobi rođenoj na području naše općine Sračinec. Ne pamtim kada smo imali stanovnika s područja naše općine u tako poznoj dobi. Hvala gospođi Darinki Kovačić iz udruge Kap dobrote koja nas je potakla da danas budemo ovdje svi zajedno. Razveselila nas je i slavljenica, koja iako slabije čuje i teže govori, spremno otpjevala onu našu staru ‘Veselo, veselo Zagorci’. Draga Milka, neka Vas prati zdravlje i sreća i da se dogodine ponovno vidimo ovdje, poručio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Inače, gospođa Milka, djevojačkog prezimena Šteković, rođena je 1923. godine u Svibovcu Podravskom gdje je živjela s roditeljima, dvije sestre i bratom. Iako se udala, nikad nije imala djece pa je od cijele uže obitelji ona jedina živuća, piše na stranici Općine.

Velika proširena obitelj

Iako je stogodišnjakinja ostala sama, bez supruga, s njom su rođendan proslavili djelatnici Doma, ali i nećakinja, prijatelji, načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić, predsjednica udruge Kap dobrote Darinka Kovačić i župnik Župe Sračinec Stjepan Mostečak.

– Danas su nam srca puna kad vidimo da su naši korisnici zadovoljni i sretni. Jučer smo imali priredbu povodom Martinja, a danas su naše vrijedne djelatnice pripremile proslavu rođendana najstarije korisnice našeg Doma za starije i nemoćne osobe. Zahvaljujem čelnim ljudima Općine Sračinec na ovoj lijepoj gesti. Gospođa Milka je u domu od 1997. godine, dakle punih 26 godina, ostala je sama, no zato su tu za nju i sve ostale korisnike naši djelatnici doma, kao jedna velika proširena obitelj, zaključio je ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Alen Runac.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap