Među uhićenim Bandićevim suradnicima i 81-godišnja Ana Stavljenić Rukavina

Josip Mihaljević
30. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

USKOK i policija jutros su krenuli u velike akcije, a najviše uhićenih su povezani s bivšim gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem. Među njima je i 82-godišnja Bandićeva suradnica Ana Stavljenić Rukavina, ali i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

ana stavljenić rukavina

Foto: Ana Stavljenić Rukavina | Youtube screenshot

Policija i USKOK jutros su započeli više akcija u kojima je uhićen niz ljudi koji se povezuje s pokojnim i bivšim gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem. Među njima je, doznaje Index.hr, i 81-godišnja Ana Stavljenić Rukavina, jedna od najbližih Bandićevih suradnica. Ona je u prošlom mandatu zagrebačke Gradske skupštine obnašala dužnost potpredsjednice, a bila je predsjednica Upravong vijeća Dječje bolnice Srebrnjak te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”.

Uhićena je zbog zlouporabe položaja i ovlasti vezano za bolnicu Srebrnjak – sumnja se da je na poticaj Milana Bandića namjestila natječaj za ravnatelja.

Uhićen i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić

Kako piše Index.hr, uhićeno je najmanje sedam osoba, a sve su povezane s Milanom Bandićem. Uhićenja se sprovode zbog sumnje u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše zagrebačke gradske uprave.

Među uhićenima je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić – za njega se sumnja kako je posredovao između Bandića i bivšeg većinskog vlasnika i direktora Tvornice električnih žarulja Milana Lončarića, koji je također danas uhićen.

Index.hr doznaje kako USKOK Kazimira Bačića sumnjiči da je mito u kešu, koji je dobio od direktora TEŽ-a Milana Lončarića, dao bivšem gradonačelniku.

 

Među uhićenim Bandićevim suradnicima i 81-godišnja Ana Stavljenić Rukavina
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap