Legendarna Buba odlazi u mirovinu – ako posjedujete ovaj automobil, mogli biste se obogatiti

Jelena Ratko
15. ožujka 2018.
Novosti
A- A+

Volkswagen je najavio ukidanje proizvodnje jednog od svojih najpoznatijih modela – legendarne Bube. Buba, koju mnogi nazivaju automobilom stoljeća, ide u mirovinu. To je službeno potvrdio Frank Welsch, direktor razvoja u ovoj njemačkoj kompaniji, na sajmu automobila u Genevi.

Foto: screenshot YouTube

Dizajnu ovog automobila i dan danas malo tko uspijeva odoljeti. Kroz godine, on se mijenjao nekoliko puta, no Buba je uvijek ostajala manje-više ista. Na tržištu se prvi put pojavila 1938. godine i živjela do 2003. godine, kada je predstavljena nova generacija modela u modernom izdanju. Posljednji model izašao je 2011. godine. Kao razlog za prestanak proizvodnje navodi se slab napredak na tržištu.

Foto: screenshot YouTube

U Americi, automobil se prodavao od 1949. do 1979. godine. Proizvodnja je bila na kratko vrijeme stala, a Buba se opet pojavila u opticaju 1998. godine u svježem izdanju. Tako se prodavala do 2003.

Foto: screenshot YouTube

Neki se nadaju da se i ovaj put radi o redizajniranju modela, pa će Bubu uskoro biti moguće opet kupiti, u malo izmijenjenom obliku. Ipak, sudeći po izjavama iz tvrtke Volkswagen, čini se da je ovaj put zaista došao kraj njezinog razdoblja.

“Dvije do tri generacije su zasad dosta. Buba smo napravili misleći o prošlosti, no ne možete to napraviti pet puta i onda imati novu-novu-novu Bubu”, rekao je Welsch, prenosi Autocar.

Foto: screenshot YouTube

Kao i svaki automobil, po umirovljenju će ga se cijeniti još više. Budući da se u ovom slučaju radi o modelu koji je godinama bio simbol vremena, ali i pojam dobrog dizajna, može se pretpostaviti da će vrijednost Bube naglo porasti tijekom nadolazećih desetljeća. Zato – čuvajte svoje Bube!

Pogledajte dokumentarac o legendarnom automobilu:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap