Konoba objavila račun iz 1987. godine: Evo što se jelo i po kojoj cijeni

Jasmina Grgurić Zanze
23. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Da se nekad dobro jelo, ali i da smo si to mogli priuštiti, pokazuje račun iz 1987. godine koji je gost poslao još i danas poznatoj splitskoj konobi Kod Joze. Tamo je u društvu očito uživao u večeri za pamćenje, a na meniju su se, uz ostalo, našli i danas zakonom zabranjeni prstaci.

Foto: Mirovina.hr/Facebook

“Poslao gost iz 1987. godine” – napisali su iz poznate splitske konobe Kod Joze uz račun star 35 godina koji su objavili na svojoj Facebook stranici.

Na njemu se uz fino vino nalaze i tri porcije danas zakonom zaštićenih prstaca, dvije buzare, 70 dekagrama ribe, salata, krumpirići, jagode, a popila se i kava.

vinodol restoran
Pogledajte jelovnik popularnog zagrebačkog restorana iz 1965. godine

Ukupan iznos računa je 40.300 tadašnjih jugoslavenskih dinara, što nipošto nije malo. Naime, to je oko 900 njemačkih maraka, odnosno oko 3.600 današnjih kuna. Visok je to iznos za ono što se nalazi na meniju čak i za današnje pojmove večere u nekom od najskupljih jadranskih restorana u sezoni.

No, u obzir treba uzeti inflaciju, na što su upozorili korisnici društvene mreže u komentarima. Jedan je napisao da je riječ o iznosu od oko 1.600 kuna, uzevši u obzir dinar iz 1986. godine i korekciju inflacije od 1986. do 2022. Kasnije je dodao da je 1987. godine to već bilo 528 kuna, jer se u godinu dana dogodila velika devalvacija dinara.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap