Kako će od ponedjeljka izgledati javni prijevoz u Zagrebu? Za sada nema tramvaja

Josip Mihaljević
25. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Predsjednica uprave društva ZETa Ljuba Romčević-Žgela objasnila je kako će izgledati javni prijevoz u Zagrebu od ponedjeljka. Prema svemu sudeći, tramvaje ćemo zbog oštećenja prouzrokovanih potresom čekati još neko vrijeme.

Foto: Jelena Ratko | mirovina.hr

Predsjednica Uprave društva ZETa Ljuba Romčević-Žgela pojasnila je kako će u Zagrebu od ponedjeljka izgledati javni prijevoz, piše Index.hr. Krenut će 111 linija, a sve one će biti autobusne. Tramvaji će zbog oštećenja u potresu još neko vrijeme morati pričekati:

“Još uvijek se saniraju pruge, cilj je da se prvo spoji Ozaljska sa Savskom i Jarunom jer su na tom dijelu najmanja oštećenja”, kazala je.

Uz sve redovne autobusne linije koje voze, uvode se i izvanredne linije koje će poslužiti kao zamjena za tramvajske. Također, od ponedjeljka se vraća i plaćanje javnog prijevoza, dok je do sada dovoljna bila propusnica.

ZET će onima koji su već imali kupljene karte za travanj, a nisu se vozili, produžiti karte za taj period.

Gradonačelnik Milan Bandić kazao je da neće doći do poskupljenja karata, a da će se javni prijevoz postepeno vraćati u funkciju:

“Sadašnjih 90 autobusa koji funkcioniraju i voze po gradu, od njih nepunih 400, i 300 tramvaja, od kojih ne vozi nijedan, da njih postepeno stavljamo u funkciju”, kazao je Bandić.

Otkrio je i koja će se zadnja linija pustiti u promet – od istoka prema zapadu, odnosno od Vlaške i Draškovićeve preko Jurišićeve ulice, Trga bana Jelačića i Ilice pa sve do Črnomerca.

Kako će od ponedjeljka izgledati javni prijevoz u Zagrebu? Za sada nema tramvaja
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap