Još jedna posljedica inflacije: Teleoperateri od sljedećeg mjeseca dižu cijene usluga

Matej Markovinović
4. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

Vodeći teleoperateri Telemach, A1 i Hrvatski Telekom, odlučili su poskupjeti svoje usluge od 1. srpnja 2022. godine. Riječ je, naime, prvenstveno o uslugama mobilnih tarifa, koje korisnici na koncu najčešće i koriste.

Foto: Unsplash

Vodeći hrvatski teleoperateri, Telemach, A1 i HT, dižu cijene svojih usluga od 1. srpnja 2022. godine. Prema trenutnim informacijama, dizanje cijena odnosit će se prvenstveno na mobilne tarife.

Naime, kako prenosi portal DalmacijaDanas, korisnici A1 Homebox usluge već su dobili obavijest o povećanju cijene za 20 kuna. Iz A1 kažu da je razlog tome poboljšanja usluge koja zahtijevaju povećanja ulaganja, a kao problem navode još i situaciju na tržištu te poskupljenje energenata. Korisnici usluge imaju pravo na raskid ugovora bez naknade do 30.6.2022. godine.

Nedugo nakon A1, svoje je priopćenje o poskupljenju poslao i Telemach, koji kaže da od početka srpnja diže cijene mobilnih pretplatničkih paketa koje su bile dostupne za aktivaciju od ožujka prošle godine. Razlog tome su, također, poboljšanja usluga, zbog kojih će korisnici Telemacha mjesečno plaćati između 3 i 8 kuna više za svoje tarife.

Iako trenutno nema službene potvrde, DalmacijaDanas saznala je i da se HT sprema objaviti povećanje cijena. Detalji još nisu poznati, no korisnici svakako mogu očekivati poskupljenje, koje, uzevši u obzir trenutnu situaciju u svijetu, i nije toliko iznenađujuće.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap