Još jedan grad objavio da će umirovljenicima dati po 300 kuna!

Jasmina Grgurić Zanze
12. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Bliži se Uskrs, a bliže se i lokalni izbori. Usto je i krizna godina pa je teško reći zašto su pojedini lokalni političari široke ruke, neki i šire nego lani. Uostalom, nije pitanje zašto netko daje, nego zašto ne daje pa je u svakom slučaju umirovljenicima svaka pomoć dobrodošla. Nažalost, neće je dobiti svi, a dosadašnjem popisu od 20 gradova s uskrsnicama pridružio se sada još jedan.

Foto: Unsplash

Da će isplatiti uskrsnicu umirovljenicima, ali i svim starijima od 65 godina koji su bez prihoda, objavio je i Grad Popovača.

Popovača je umirovljenicima čija ukupna mirovina (uključujući i inozemnu) ne prelazi iznos od 2.000 kuna mjesečno te građanima starijima od 65 godina koji nisu korisnici mirovine niti zajamčene minimalne naknade, osigurala isplatu jednokratne novčane potpore, uskrsnice u iznosu od 300 kuna, izvijestili su ovih dana na stranicama tamošnje gradske uprave.

Također, umirovljenicima su maksimalno olakšali proceduru za ostvarivanje ovoga prava tako da je za većinu uopće nema. Naime, svi oni umirovljenici koji su se javili za isplatu božićnice u prosincu 2020., automatizmom ostvaruju pravo na isplatu uskrsnice u iznosu od 300 kuna. Nije stoga potrebno podnositi zahtjev, budući da su već evidentirani u sustavu kojim raspolaže gradska uprava.

Popis 20 gradova koji ove godine dijele uskrsnice umirovljenicima pogledajte OVDJE.

 

Još jedan grad objavio da će umirovljenicima dati po 300 kuna!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap