Jedna zadruga misli na starije osobe: I ove se godine možete prijaviti za korištenje paketa za uštedu energije

Ana Kanazir
8. kolovoza 2023.
Novosti
A- A+

Zelena energetska zadruga ima novu kampanju ‘Umanjimo im brige’ kojom žele barem malo olakšati život umirovljenicima s malim mirovinama. Naime, pozivaju sve starije građane s područja Zagreba i Zagrebačke županije koji su ujedno i korisnici socijalnih naknada ili pak mirovina u iznosu do 400 eura da se prijave za korištenje besplatnih paketa za uštedu energije.

Paket za uštedu energije

Paket za uštedu energije | Foto: Virna Kirac

Zelena energetska zadruga će podijeliti posebne pakete za uštedu energije onima kojima je to najpotrebnije. Prijave se zaprimaju na broj telefona 01 2095 552 radnim danom od 10 do 14 sati.

Nije novac, ali dobro dođe: Zelena energetska zadruga dijeli pakete starijim osobama, evo o čemu je riječ

Dodatna količina paketa za uštedu energije je osigurana donacijama tvrtki nakon što je istom kampanjom krajem prošle godine osigurano više od 8.000 eura, odnosno stotinjak paketa za uštedu energije. Više o tome smo pisali u ovom tekstu. Sam cilj kampanje koju su pokrenuli Zelena energetska zadruga i Zaklada Solidarna je bio informirati širu javnost o energetskom siromaštvu kao jednom od rizika energetske krize i povećanja cijena energenata, a s istom akcijom nastavljaju i ove godine.

Poznato je kako će ovi paketi sadržavati šest LED žarulja, metlicu za vrata, dvije brtve za prozore (12 m), reflektirajuću foliju za radijatore (6 m), produžni kabel s prekidačem i dva štedna perlatora za slavine, a prema njihovoj računici na godišnjoj razini može osigurati i do 200 eura ušteda na troškovima za energente.

– Paketi se dodjeljuju prema redoslijedu zaprimanja prijava, a temeljem kriterija da je osoba korisnik jedne od sljedećih mjera: nacionalne naknade za starije osobe, naknade za ugroženog kupca energenata, zajamčene minimalne naknade ili da je korisnik mirovine u iznosu do 400 EUR. Dodatno, osoba treba imati 65 ili više godina te imati prebivalište na području Grada Zagreba ili Zagrebačke županije. Energetski savjetnici ZEZ-a osobno će obići svako kućanstvo, savjetovati njegove članove o pravilnom korištenju dodijeljenih paketa te dati dodatne savjete za uštedu energije, navode iz Zelene energetske zadruge.

Copy link
Powered by Social Snap