Jedan grad radi na tome da uvede božićnice i uskrsnice za umirovljenike

Jasmina Grgurić Zanze
24. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Uskrsnice i božićnice dobivaju svake godine umirovljenici iz više od stotinu gradova i općina diljem Hrvatske. Ipak, neki ostanu kratkih rukava jer ne dobiju ništa. Takav slučaj je i u Šibeniku, no to bi se sada moglo promijeniti. Naime, iz šibenske Gradske uprave kažu da će, ovisno o sredstvima u gradskoj blagajni, razmotriti mogućnost isplate ovih novčanih pomoći starijim sugrađanima, ali i ostalim ranjivim skupinama.

Foto: Unsplash

Više od stotinu gradova i općina svojim umirovljenicima dijeli uskrsnice i božićnice, a mnogi od njih dijele obje ove potpore za građane. Dok su neki pritom vrlo velikodušni u iznosima, drugi imaju simboličke cifre. Ipak svaka novčana pomoć građanima s malenim mirovinama dobro dođe, što najbolje znaju oni koji žive u mjestima gdje ne dobiju ništa. Upravo je takav slučaj i u Šibeniku, iz kojega sada stižu dobre vijesti.

U šibenskoj gradskoj upravi razmišljaju da ubuduće omoguće isplatu jednokratne novčane naknade povodom blagdana umirovljenicima i drugim kategorijama korisnika socijalne skrbi, piše Šibenski.hr. Kako doznaju, Grad Šibenik uvodi novo pravo u sustavu socijalne skrbi te je u javno savjetovanje uputio dopunu Odluke o socijalnoj skrbi.

– Ako u Proračunu Grada Šibenika ima osiguranih sredstava, može se isplatiti prigodna jednokratna novčana naknada povodom blagdana umirovljenicima i drugim kategorijama korisnika s prebivalištem na području Grada Šibenika. Odluku o kriterijima, načinu ostvarivanja te korisnicima prava na prigodnu jednokratnu novčanu naknadu povodom blagdana donosi Gradsko vijeće. Visinu prigodne jednokratne novčane naknade povodom blagdana utvrđuje gradonačelnik posebnom odlukom, objavili su iz šibenske Gradske uprave.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap