Jedan grad i dalje dijeli božićnice, a općina svima dala 500 kuna!

Jasmina Grgurić Zanze
9. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

Ove zime više od stotinu gradova i općina u Hrvatskoj isplatilo je božićnice svojim umirovljenicima. No, čini se kako sezona i dalje nije gotova, jer su pojedina mjesta novčanu naknadu u povodu blagdana podijelila tek ovih dana, a kod nekih same prijave traju sve do kraja siječnja!

Novac foto: Marko Matijević|mirovina.hr

Umirovljenici s područja grada Imotskog još uvijek se mogu prijaviti za isplatu božićnice. Naime, Imotski po prvi put ove godine časti svoje umirovljenike novčanom naknadom za blagdane. S prijavama su počeli nešto kasnije nego ostali, 19. prosinca. Međutim, stariji građani s mirovinom do 2.500 kuna i dalje se mogu javiti u gradsku upravu s potrebnom dokumentacijom kako bi ušli u sustav dodjele božićnice.

Prijave će se primati do 31. siječnja, a Grad je za ovu potporu umirovljenicima iz svoga proračuna izdvojio čak pola milijuna kuna.

Više od sto gradova i općina isplatiti će božićnice svojim umirovljenicima

A jedna mala općina božićnicom od 500 kuna i ove je godine odlučila razveseliti baš sve svoje umirovljenike tako što im je podijelila rješenja za isplatu jednokratne materijalne pomoći. Riječ je o Viru koji je za tu svrhu izdvojio 385 tisuća kuna. Po 500 kuna dobilo je 785 virskih umirovljenika, nezaposlenih i osoba starijih od 65 godina, kao i korisnika Centra za socijalnu skrb.

Za općinu Vir, za razliku od Imotskog, ne radi se o nikakvom novitetu, nego tradiciji koja traje još od 2003. godine. Novčana potpora tada je isplaćivana jednom godišnje u iznosu 200 kuna, a sada se isplaćuje i za Božić i za Uskrs ukupno 1.000 kuna svim starijim građanima. Riječ je o mjeri u okviru socijalnog programa, a koju Općina objašnjava zaslugama kroz cjeloživotni rad i uredno podmirenje komunalnih obveza starijih građana pa im se na ovaj način žele simbolički odužiti i zahvaliti.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap