Japan pronašao super način za razbibrigu, ali i zaradu umirovljenika

Jasmina Grgurić
3. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Gaming industrija i videoigre najčešće se vežu uz mlađe osobe. Ipak, u digitalnom svijetu zabave, koji može biti izvrsna aktivnost u borbi protiv usamljenosti, sve je više starijih osoba. U Japanu, gaming je vrlo popularan među starijom populacijom, a nudi im i mogućnost dodatne zarade. Čak štoviše, samo za njih otvara se veliki igrači centar.

Ilustracija/Foto: Filmska radionica “Samo nebo nam je granica”

Esport centar za igranje video igara, namijenjen samo starijima od 60 godina, otvara se u Japanu. ISR Esports namijenjen je svima, kako iskusnim igračima tako i potpunim početnicima kako bi savladali osnove i pripremili se za natjecanje, piše Zimo.

Digitalno doba stvorilo je od brojnih seniora vrhunske igrače zahtjevnih video igara u virtualnom svijetu koji više nije rezerviran samo za najmlađe. Također, “gaming” je idealna razbibriga, lijek protiv usamljenosti, a nudi i mogućnost dodatne zarade na natjecanjima.

[VIDEO] Baka gejmerica ima 79 godina i obožava ubijati zmajeve

Zapravo, igranje video igara među starijom populacijom zamjenjuje ono što još uvijek poznajemo kao njihove omiljene društvene igre, poput binga, bele i šaha. Neki su se pak odlučili malo modernizirati, doduše u tehnološki razvijenijim dijelovima svijeta gdje imaju osigurane mogućnosti i opremu.

Da su stariji igrači veoma uspješni u svijetu esporta možda najbolje govori podatak kako je tim Silver Snipers, prva profesionalna seniorska ekipa koja se natjecala u CS:GO turnirima, sastavljena isključivo od igrača starijih od 65 godina.

Igranje videoigara može ublažiti osjećaj usamljenosti i izolacije kod svih, ne samo kod starijih, a zajedničko druženje olakšava provođenje umirovljeničkih dana. A kako ističu iz ISR Esporta, ako umirovljeni zarade koju kunu na turnirima, to će im samo popuniti kućni budžet.