Internet bizarnosti: Na Facebooku pokrenut događaj ‘Tečaj: kako preparirati baku?’

Livija Stanišić
18. studenoga 2017.
Novosti
A- A+

Na Facebooku se može pronaći mnogo ozbiljnog sadržaja, poput vijesti, ali i neozbiljnog, kao što video zapisi slatkih životinja ili beba koje bacaju kašice po ukućanima i zidovima. Česti su i pozivi na događaje, poput prosvjeda, kazališnih predstava, znanstvenih tribina ili predstavljanja knjiga, no ponekad su ti događaji osmišljeni kako bi nasmijali ili šokirali članove Facebook zajednice.

Facebook događaj: Tečaj: Kako preparirati baku? (i ostale voljene)

Našoj redakciji slučajno je upućen poziv na jedan takav događaj, koji se promovira kao tečaj – ali kakav! Ne, ovdje se ne podučava informatičko znanje ili izrada nakita od fimo-mase. Kreatori događaja naslovili su ga – ‘Tečaj: kako preparirati baku? (i ostale voljene)’.

Kao mjesto održavanja tečaja navodi se groblje Mirogoj, a spomenuti ‘tečaj’ trebao bi biti održan 31. prosinca, dakle na Silvestrovo. Cijene grobnih mjesta uistinu sve više rastu, a netko je na to odlučio upozoriti humorom. Autori pojašnjavaju razloge radi kojih su pokrenuli ovaj događaj.

“Zbog visokih cijena grobnih mjesta sve više Zagrepčana odlučuje preparirati svoje pokojnike. Astronomske cijene grobnih kvadrata prisiljavaju sve više građana Zagreba da se okrenu trajnoj konzervaciji svojih dragih pokojnika.” – ističu organizatori

Dosad je više od 1.000 ljudi potvrdilo svoj dolazak na događaj, a zainteresiranih je 2.800. Premda je jasno da je riječ o šali, naslov događaja i komentari u raspravi pomalo su morbidni. Kreatoru grupe javili smo se i zamolili ga da nam objasni razloge otvaranja ovakve grupe. Evo što nam je poručio:

“Volim svog dedu ali ga se slabo sjećam. Problem je što ima previše penzionera u državi, a sve manje mladih ostaje. Nisu najveći problem penzići, osim kad morate kod doktora ili u tramvaju. Problem je cijelo društvo i sistem općenito. Lako umirovljenicima – kakvu god crkavicu imaju, penziju su doživjeli. A mi nećemo, što će biti s nama?”

Kakvo je vaše razmišljanje?  Slažete li se da je riječ o crnom humoru ili vam ova ‘šala’ ipak nije simpatična?

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap