Idućeg tjedna održava se 1. Hrvatski gerijatrijski simpozij o gerasteniji, možete ga pratiti online

Josip Mihaljević
28. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

U utorak 1. lipnja održat će se 1. Hrvatski gerijatrijski simpozij o gerasteniji. Riječ gerastenija dolazi iz starogrčkog jezika gdje ‘ger’ označava “stariju osobu”, a ‘astenija‘ označava “gubitak snage”.

simpozij gerastenija

Foto: Promo

U utorak 1. lipnja održat će se 1. Hrvatski gerijatrijski online simpozij o gerasteniji s međunarodnim djelovanjem. Riječ gerastenija dolazi is starogrčkog jezika gdje ‘ger’ označava “stariju osobu”, a ‘astenija‘ označava “gubitak snage”.

Organizatori simpozija su Hrvatsko društvo za gerontologiju i gerijatriju HLZ-a, Povjerenstvo za gerijatriju Ministarstva zdravstva Hrvatske, Katedra obiteljske medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Referentni centar MZ za zaštitu zdravlja starijih NZJZ Dr. Andrija Štampar, Libertas Međunarodno Sveučilište, Alma Mater Europaea, Evropski center Maribor, i European Geriatric Medicine Society.

Ako vas zanima što stručnjaci kažu o starenju, možete se prijaviti i pratiti zanimljiv program simpozija u utorak poslijepodne.

Svrha i cilj je trajna edukacija interdisciplinarnog gerontološkog tima stručnjaka u institucijskoj i izvaninstitucijskoj skrbi za starije osobe.

Program počinje u 16:00, a trajat će četiri sata. Otvorit će ga doc. prim. dr. sc. Spomenka Tomek-Roksandić nakon čega će uslijediti stručna predavanja.

Registrirati se možete putem ovog linka, a simpozij možete pratiti online.

simpozij gerastenija
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap