Idete u neku od zagrebačkih bolnica? Nećete morati platiti parkiranje!

Jasmina Grgurić Zanze
28. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Dobra vijest za sve one koji moraju posjetiti neku od zdravstvenih ustanova u Zagrebu, a prema kojima gravitira velik dio hrvatskih stanovnika. Uz sve ostale muke, pacijenti barem neće morati plaćati parkiranje, barem ne dok se ne normalizira epidemiološka situacija.

Ilustracija: Pixabay

Uz sam stres odlaska u bolnicu na preglede, pacijenti iz Zagreba i ostalih dijelova Hrvatske u metropoli muku muče s potragom za slobodnim parkirnim mjestima, ali i cijenama. Na onima koja se plaćaju često ni ne možemo ostati neograničeno ili nam je sat parkiranja uz sve ostale troškove jednostavno preskup.

Grad Zagreb donio je stoga odluku da će od sada pa sve dok traje nepovoljna epidemiološka situacija, parkiranje uz sve zdravstvene ustanove biti besplatno.

S novom odlukom pohvalio se sam gradonačelnik Milan Bandić na svom Facebook profilu, pozivajući i ostale gradove da učine isto.

“Drage moje Zagrepčanke i Zagrepčani, želim Vas obavijestiti da sam donio odluku o uvođenju besplatnog parkiranja oko svih zdravstvenih ustanova u Gradu Zagrebu!

U trenucima kada je epidemija koronavirusa ušla u dramatičnu fazu i kada se opterećenost zdravstvenog sustava približava vrhuncu, ovom odlukom želim bar donekle olakšati našim sugrađanima koji imaju potrebu za odlaskom u zdravstvene ustanove.

Na ovaj način mi u Gradu Zagrebu, odričući se dijela prihoda od prodaje parkirnih karata, izražavamo razumijevanje i podršku našim sugrađanima, te pozivamo i druge gradove da učine isto. Ova mjera bit će na snazi dok se epidemiološka situacija ne normalizira” – napisao je Bandić.

Cijene parkinga u Zagrebu kreću se do 12 kuna po satu, dok je za dnevnu kartu potrebno izdvojiti i do 150 kuna.

Gradovi i županije ovakve i slične odluke u vrijem epidemije mogle bi iskoristiti i u predizborne svrhe ususret nadolazećim lokalnim izborima u proljeće 2021. godine.

BESPLATAN PARKING UZ ZDRAVSTVENE USTANOVE!

Drage moje Zagrepčanke i Zagrepčani,
želim Vas obavijestiti da sam donio…

Objavljuje Milan Bandić Gradonačelnik ZagrebaUtorak, 27. listopada 2020.

 

Idete u neku od zagrebačkih bolnica? Nećete morati platiti parkiranje!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap