HZMO ima zgodnu novu stranicu: Evo gdje možete pronaći prava iz mirovinskog sustava

Josip Mihaljević
23. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Službena web stranica Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ima novo ruho. Do podataka o mirovini nikad lakše, a HZMO kaže da će komentari građana biti vrijedna pomoć u daljnjem razvoju i poboljšanju.

hzmo nova stranica

Foto: www.mirovinsko.hr

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje ima novu web stranicu kojoj možete pristupiti OVDJE.

“Kako bismo informacije o svojim uslugama i poslovanju učinili što dostupnijima i preglednijima našim korisnicima, redizajnirali smo WEB stranicu www.mirovinsko.hr. Kroz nove funkcionalnosti, sadržaj i dizajn želimo Vam približiti sve važne informacije o pravima iz mirovinskog sustava i doplatka za djeuc, a poseban naglasak stranice stavljen je na pristupačnost naših e-usluga”, objavio je HZMO na društvenim mrežama.

Već na naslovnoj stranici vidljiv je, prvi u redu, veliki kvadratić na kojem piše “Mirovine”. Na njemu imate pregled svih prava iz mirovinskog sustava: od starosne i prijevremen starosne mirovine, invalidske i prijevremene invalidske mirovine, profesionalnoj rehabilitaciji, obiteljskoj mirovini, osnovnoj mirovini, naknadama zbog tjelesnog oštećenja i na koncu mirovina prema posebnim propisima.

Niže je opisan postupak podnošenja zahtjeva za ostvarivanjem mirovinskih prava, pomalo enciklopedijski pojmovnik o tomu kako se određuje mirovina, pojedinosti o isplati mirovina, kao i sve informacije o mogućnosti rada uz mirovinu.

Drugi veliki posao kojim se HZMO bavi jest isplata doplatka za djecu, koji se nalazi tik do mirovina na naslovnoj stranici.

Nakon toga imaju i sve o prijavama i odjavama na mirovinsko osiguranje, podaci o izdavanju potvrda, podatke o tomu što je sve mirovinski staž, a na ovoj poveznici možete pronaći sve tiskanice (formulare) koji bi vam jednog dana mogli trebati.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap