HSU nudi umirovljenicima da kažu nešto za saborskom govornicom: “Sad je prilika!”

Josip Mihaljević
12. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Hrvatska stranka umirovljenika uputila je prošloga tjedna u saborsku proceduru prijedlog dopuna Zakona o HRT-u u kojem traže da umirovljenici, ovisno o visini primanja, plaćaju manju pristojbu, odnosno da se ona za pojedine umirovljenike ukine. Sada vas pozivaju da kažete svoje mišljenje o toj temi, a najbolje komentare će prepričati za saborskom govornicom.

Silvano Hrelja (Snimak zaslona/FB)

Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a, putem društvenih mreža poziva umirovljenike da prokomentiraju ili daju svoje mišljenje o najnovijem prijedlogu zakona HSU-a, u kojima traže ukidanje plaćanja pristojbe HRT-u za umirovljenike s najmanjim mirovinama, odnosno rezanja pristojbe na pola, ovisno o primanjima umirovljenika. Najbolje komentare i ideje umirovljenika Hrelja će pročitati na plenarnoj sjednici Sabora, kada zastupnici budu raspravljali o izvješću o radu HRT-a.

“Želiš sudjelovati u saborskoj raspravi o HRT-u? Ostavi komentar ispod ovog videa i najzanimljivije ćemo pročitati na raspravi u Saboru o izvješću o radu HRT-a!

HSU je u proceduru uputila prijedlog zakona o HRT-u po kojem se za one s malim primanjima RTV pristojba ukida, a za one s nešto većim je režemo na pola. Detalje u videu!

Često u razgovoru s vama kad se sretnemo na ulici kažete da biste voljeli reći nešto za saborskom govornicom. Sad je prilika!”, poručio je šef HSU-a Silvano Hrelja.

Hrelja napominje kako umirovljenici žive u skromnim uvjetima te da im 960 kuna godišnje RTV pristojbe predstavlja problem. Prijatelje na društvenim mrežama su ponukali da ostave komentar ispod videa kojeg možete pronaći i ovdje:

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap