Hrvatsku napuštaju i stari: Umirovljeni ugostitelj iz Zadra odlazi na rad u Njemačku!

Jasmina Grgurić Zanze
25. travnja 2018.
Novosti
A- A+

Da iz Hrvatske više ne odlaze samo mladi, nego i umirovljenici, potvrđuje priča o 66-godišnjem zadarskom ugostitelju. On je, naime, odlučio otići u Njemačku i tamo započeti iznova, jer od 1.200 kuna mirovine ne može živjeti.

Radit će kao pomoćni kuhar Foto:Pixabay

Donedavni zadarski ugostitelj, 66-godišnji Nikola Katalinić kaže kako se osjeća vitalnim i spremnim za nove izazove, posao i sredinu pa će se stoga otisnuti na rad u Njemačku. Od 1.200 kuna mirovine, kaže za Zadarski.hr, u Hrvatskoj ne može živjeti.

Nikola Katalinić Zadranima je poznat kao voditelj restorana “Stara riva” na Puntamici, a znaju ga i po još jednom poznatijem poslu. Naime, prije Domovinskog rata u restoranu Riva otvorio je pečenjarnicu pilića, piše Zadarski.hr. Taj je lokal bio poznat kao preteča fast fooda u Zadru. Jeftini pečeni pilići kupovali su se za van pa je tako Nikola Katalinić zaradio nadimak nadimak “Kralj pečenih pilića”.

Zadarski ugostitelj u Njemačkoj će raditi kao pomoćni kuhar u jednom restoranu u mjestu Straubing kraj Regensburga. Tamo planira ostati do jeseni, a ako mu se svidi – možda i duže.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap