Hrvatski autoklub organizira posebno predavanje za sve starije osobe u jednom gradu Zagrebačke županije

Ana Kanazir
20. siječnja 2024.
Novosti
A- A+

Hrvatski autoklub ima poseban projekt pod nazivom ‘Zlatne godine’ koji je namijenjen osobama starije životne dobi koje aktivno sudjeluju u prometu. U sklopu projekta će se održati predavanje, a sudionici će dobiti konkretne savjete, a imat će priliku i riješiti test. Prvo ovakvo predavanje se održava u Jastrebarskom, 26. siječnja u 10 sati u Centru za kulturu.

Starija ženska osoba u automobilu

Umirovljenica koja vozi | Ilustracija: Rawpixel

Poznato je kako puno starijih osoba vozi, ali jednako tako su česti slučajevi prometnih nesreća u kojima sudjeluju umirovljenici. Upravo zato su iz Hrvatskog autokluba najavili predavanje u Centru za kulturu u Jastrebarskom.

Hrvatski autoklub je nakon ukidanja restriktivnih mjera propisanih zbog pandemije virusa Covid-19 realizirao preventivno- edukativni program ‘Zlatne godine’ za starije osobe u Križevcima, Oroslavju, Poreču, Čakovcu, Đurđevcu, Dubrovniku i Zagrebu, a sada se isto pokreće i u Jastrebarskom.

Ovim programom se želi pomoći starijim osobama koje su aktivne u prometu. Tijekom interaktivnog predavanja sudionici rješavaju kratki test o prometnim propisima i pravilima. Kako bi procijenili svoje sposobnosti aktivnog sudjelovanja u prometu dostupan je i test samo evaluacije. Sve je besplatno, a svim nazočnima HAK daruje prikladne promotivne poklone, navodi se na stranicama HAK-a. Predavanje će se održati u Jastrebarskom, 26. siječnja u 10 sati u Centru za kulturu.

Copy link
Powered by Social Snap