HRT naprasno odlučio ukinuti ‘Potjeru’, zadnja epizoda u šestom mjesecu

mirovina.hr
1. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Iako se činilo kako je ‘Potjera’ postala omiljeno utočište kvizoljupcima u proteklih šest sezona staža, čini se  da tomu baš i nije tako. HRT je jutros objavio kako na ljeto prestaju s emitiranjem tog nekoć popularnog kviza,  a kao razlog navode kontinuiranu manju gledanost iz epizode u epizodu.

potjera

Foto: HRTi screenshot

Do sada su prikazane 784 epizode nekoć popularnog kviza ‘Potjera’, koji se na malim ekranima prikazuje od ponedjeljka do petka u 18:10 sati. Međutim, za nešto više od dva mjeseca, ‘Potjera’ odlazi u povijest.

Nakon ‘A strane’, ode i ‘Potjera’

tarik filipovic milijunas
Na male ekrane se vraća 'Milijunaš', HRT potvrdio i kada

I dok gledatelji i ljubitelji kviza tuguju, HRT je objasnio da su tu odluku donijeli zbog velikog pada gledanosti:

“Odluka je donesena zbog značajnog i kontinuiranog pada gledanosti kviza ‘Potjera’ u odnosu na prve četiri sezone. Kako već prikazujemo kviz ‘Šifra’, uz njega smo od jeseni u programu HRT-a odlučili emitirati i kviz ‘Tko želi biti milijunaš?’. Istovremena produkcija tri kviza bila bi preveliki trošak u proračunu HRT-a”, stoji u priopćenju HRT-a.

Posljednje epizode bit će emitirane krajem lipnja, ali već na jesen bi mogli ugledati poznato lice u novom-starom showu. Naime, još u listopadu prošle godine je potvrđeno da se nakon devet godina pauze na male ekrane vraća ‘Tko želi biti milijunaš’.

Nakon zabavno-glazbenog showa ‘A strana‘, koja je ukinuta krajem siječnja ove godine, na sjekiru je došla i ‘Potjera’.

Umirovljenik i bivši natjecatelj ‘Potjere’, Slavko, kratko je prokomentirao odluku HRT-a:

“Sjećam se vrlo dobro svog nastupa u Potjeri. Iako smo ja i kolega igrali za 150 tisuća kuna, ubio nas je Krešo u završnoj. Neka, taj kviz je pretežak, za prolivenim mlijekom nema plakanja. Uostalom, HTV također prikazuje i nevjerojatno podcijenjen kviz ‘Šifra’, koji je u očima istinskih kvizoljubaca gotovo savršen oblik provjere znanja”, kazao nam je.

Sretan 1. april svima!