U hotelu Esplanade održan 12. Festival vina i gastronomskih proizvoda

Vladimira Paleček
26. studenoga 2017.
Novosti
A- A+

12. međunarodni Festival vina i gastronomskih proizvoda VINOcom održan je ovog vikenda, 24. i 25. studenoga, u zagrebačkom hotelu Esplanade. Najveći i najveseliji vinski događaj u Hrvatskoj okupio je preko 200 izlagača vina iz Hrvatske i drugih regija.

 

Zemlja partner je Rusija, a poseban je naglasak stavljen na laureate s netom održanog vinskog festivala u Bergamu, s kojeg su se medaljama ovjenčane vratile vinarije: Badel 1862, Krauthaker, Laguna i Feravino.

Uz domaća vina, posjetitelji su mogli kušati vina iz Austrije, Makedonije, Srbije, BiH, Italije, Slovenije, Portugala i Crne Gore, a velik broj gastro izlagača iz Hrvatske i inozemstva također je prezentirao svoje najbolje proizvode. Ljubitelji dobre kapljice tako su uz fina vina mogli degustirati i razne delicije, poput sireva, maslinova i bučina ulja, pršuta, maslina i slično.

U sklopu festivala priređene su i radionice obrazovnog karaktera s ciljem širenja vinske kulture. Spomenimo samo neke: Randez-vous s Frankovkom, Veliki šampanjci Taittinger, Napoznatija vina Goriških Brda i Veliki pjenušci Majolini.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap