Hitna služba pogriješila kuću, umirovljenicu ušuškali u krevet na krivoj adresi

Josip Mihaljević
20. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Nesvakidašnja greška hitne službe rezultirala je pravim obiteljskim kaosom pri otpuštanju umirovljenice Elizabeth Mahoney iz bolnice. Hitna služba je pogriješila adresu za dobrih 15 kilometara, te su je odveli u kuću potpunog stranca i ušuškali je u krevet.

umirovljenica liz mahoney

Foto: Elizabeth Mahoney (89) | Brian Mahoney

Umirovljenica iz Walesa Elizabeth Mahoney (89) prije desetak tjedana završila je u bolnici nakon dijagnoze covida-19. Oporavak je bio dug, ali i uspješan pa je došlo vrijeme za otpuštanje iz bolnice, piše metro.co.uk.

Međutim, hitna služba koja ju je trebala vratiti u kuću gdje ju je čekala obitelj pogriješila je adresu za dobrih 15 kilometara pa su je “vratili” posve krivoj obitelji. Njeni su je čekali i čekali i tek  kada su nazvali bolnicu dobili su priznanje da je nastao “mali problemčić”. Prvo su joj rekli da su otpuštenu pacijenticu već vratili kući, ali kad im je obitelj rekla da nje još uvijek nema, iz bolnice su povezali sve činjenice i priznali da su napravili veliku grešku.

Ispostavilo se da su pomiješali dvije ženske osobe koje su toga dana trebale biti otpuštene iz bolnice, a da bi stvar bila još bizarnija – ljudi na krivoj adresi su bez pogovora pustili potpunu strankinju u kuću i kazali pripadnicima hitne službe da ju smjeste u krevet.

“Uopće ne razumijem kako u toj obitelji nisu shvatili da se ne radi o njihovom članu obitelji. Možda joj nisu htjeli previše smetati dok ju je hitna služba odvodila u kuću, ali naposljetku smo saznali da su i oni vidjeli da je došlo do totalne zabune”, kazao je sin umirovljenice Brian Mahoney.

Na kraju je sve završilo u redu, ali bizarna zabuna je završila u medijima. Elizabeth je kazala kako je pri povratku bila uplašena i da je pokušala reći hitnoj službi da ovo nije njena kuća te da su je oni oslovljavali s imenom Margaret. Velška hitna služba ispričala se objema obitelji.

“Bojali smo se da se nešto puno strašnije dogodilo. Pitaj Boga kako joj je bilo dok su je odvodili na krivu adresu. Cijela stvar je katalog pogreški od početka do kraja”, zaključio je Brian Mahoney.

Hitna služba pogriješila kuću, umirovljenicu ušuškali u krevet na krivoj adresi
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap