Grozne vijesti za umirovljenike: Evo koliko bi moglo iznositi iduće usklađivanje mirovina

Josip Mihaljević
17. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Bližimo se formalnom datumu usklađivanja mirovina  (1. siječnja 2020. godine). Iako umirovljenici svoje povišice u pravilu dobiju dva mjeseca kasnije od samog datuma usklađivanja, izgleda da u prvom dijelu iduće godine do toga neće doći jer bi stopa usklađivanja mogla biti ravna nuli.

Ilustracija: Mirovina.hr/Pixabay

Mirovine se usklađuju dva puta godišnje, a formalni datumi usklađivanja su 1. siječnja i 1. srpnja. Usklađivanje ovisi o zbroju stope promjene prosječnog indeksa potrošačkih cijena i stopi promjene prosječne bruto plaće svih zaposlenih u RH.

Kako su plaće zbog koronakrize uglavnom u padu, a cijene stagniraju – formula bi umirovljenicima u prvom dijelu iduće godine mogla donijeti usklađivanje od nula posto.

Tu je prognozu na društvenim mrežama komentirao Sindikat umirovljenika Hrvatske, zaključuju kako umirovljenici neće dobiti “ni za čačkalice”.

“Znate li koliko će porasti mirovine prigodom sljedećeg usklađivanja? NULA POSTO! Plaće zaposlenih su pale i do 10 posto, potrošačke cijene stagniraju. Umirovljenici neće dobiti ni za čačkalice”, kratko su napisali na svojoj Facebook stranici.

 

Znate li koliko će porasti mirovine prigodom sljedećeg usklađivanja? NULA POSTO! Plaće zaposlenih su pale i do 10 posto, potrošačke cijene stagniraju. Umirovljenici neće dobiti ni za čačkalice.

Posted by Pokret Protiv Siromaštva Starijih Osoba on Wednesday, 16 December 2020

 

Grozne vijesti za umirovljenike: Evo koliko bi moglo iznositi iduće usklađivanje mirovina
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap