Grozan slučaj na području Bjelovara: Slabo pokretnu majku ostavila da živi sama u kući i naplaćivala joj usluge

Ana Kanazir
7. siječnja 2024.
Novosti
A- A+

Ženska osoba od 55 godina je od travnja 2022. do 5. srpnja iste godine u naselju na području Bjelovara svoju bolesnu i slabo pokretnu majku ostavila samu u kući koja nije bila primjerena za život osobe te dobi. Njezina majka prima mirovinu od oko 132 eura, ali to nije spriječilo kćer da joj naplaćuje određene usluge. Protiv 55-godišnjakinje je Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podignulo optužnicu.

Starija osoba stoji okrenuta leđima

Starija osoba | foto: Ilustracija: Pixabay

Užasan slučaj zanemarivanja roditelja, točnije majke, događao se u naselju na području Bjelovara. Sve je trajalo tri mjeseca, a protiv 55-godišnjakinje je u studenome 2023. godine podignuta optužnica.

Glumica Drew Barrymore šokirala javnost pa se opravdavala: Izjavila je da želi da joj majka umre

Kao da nije dovoljno teško živjeti s niskom mirovinom od 132 eura, umirovljenica na području Bjelovara je u nekoliko mjeseci prolazila pravu torturu i to od svoje kćeri. Tako je 55-godišnjakinja svoju majku od travnja 2022. godine pa do 5. srpnja iste godine u jednom naselju na području Bjelovara ostavila samu u kući.

Da stvar bude još gora starija gospođa je slabo pokretna, bolesna i nije sposobna brinuti se o sebi, a kuća u kojoj je ostavljena nije bila primjerena za život osobe te dobi i u takvom stanju, kako se navodi na stranici Državnog odvjetništva. Uz to, kćerka je imala obraza pa joj je i naplaćivala određene usluge, a nakon ovoga je po saznanju za ovakvo postupanje umirovljenica smještena u udomiteljsku obitelj.

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je 28. studenoga 2023. godine podiglo optužnicu protiv 55-godišnjakinje zbog počinjenog kaznenog djela ostavljanja u teškom položaju bliske osobe.

Copy link
Powered by Social Snap