[FOTO] Ovako se navija za Vatrene: Umirovljenici predviđaju 2:1 za Hrvatsku!

Jasmina Grgurić Zanze
11. srpnja 2018.
Novosti
A- A+

“Mislim da ćemo danas pobijediti. Englezi su mlada reprezentacija i njihovi igrači nemaju toliko iskustva koliko mi. To su rekli čak i njihovi navijači. Naši su igrači po velikim klubovima i kada vidite primjerice Modrića, on točno zna što može, a što ne može napraviti. Samo da Subašić brani…”

Navijanje uoči utakmice Hrvatska – Engleska Foto: Mirovina.hr

Snažnim navijanjem, rekvizitima i pjesmom sisački umirovljenici od jutra prizivaju večerašnju nogometnu pobjedu Hrvatske nad Engleskom. Koliko priželjkuju prolazak Vatrenih u finale Svjetskog prvenstva nisu nas morali previše uvjeravati, ali zato smo provjerili kakvi su navijači.

“Navijač sam od rane mladosti. Navijao sam za Dinamo i u Zagrebu sam na utakmice išao pješice od Željezničkog kolodvora do Maksimira i tako svaki put kada su igrali. Prvenstva 1998. godine sjećam se kao da je jučer bilo, ali i onih mnogo ranijih. Danas ćemo navijati još i jače nego tada. Očekivanja su velika, sve ovo što je do sada reprezentacija uradila je dobro pa nema razloga sumnjati u prilazak dalje. Šanse imamo, ali moramo biti oprezni” – smatra Slavko Kiš.

Možemo biti prvaci

Dok je radila, Marica Celinščak nije toliko pratila nogomet kao danas, jer nije imala vremena. Ipak, izvrsna atmosfera u Domu za starije i nemoćne osobe Sisak “povukla” ju je u strastveno navijanje.

“Najviše volim gledati u svojoj sobi, ali danas ću gledati zajednički sa svima. Živciram se dok gledam, kada je naš igrač pred golom žmirim pa često ni ne vidim gol. Kad su ona dva zabila vrištala sam samo tako – kaže nam umirovljenica Dragica.

Hatidža Begović prognozirala nam je i večerašnji rezultat 2:1 za Hrvatsku. Ako Bog da, kaže, možemo biti prvaci svijeta i to bez greške.

Posebnu strast prema nogometu dijeli Marica Kocmanić što dokazuje time da gleda utakmice i ostalih reprezentacija, a ne samo naše. Važno je to, kaže, da bismo znali kakvi su nam protivnici. Tako je sinoć gledala i okršaj Francuske i Belgije, a priznala nam je i da se prevarila u vezi Rusa kojima je predviđala pobjedu nad Hrvatskom. No, današnja prognoza ipak je na našoj strani.

U prednosti smo zbog iskustva

“Mislila sam da će za Ruse biti 2:1 jer su dosta jaki i agresivni, mislila sam da će dosta rušiti naše igrače, a da ćemo se mi čuvati zbog žutih kartona, jer ih već imaju dosta. Francuzi su također bili dosta agresivni pa ako prođemo dalje ne čeka nas baš lak posao. Mislim da ćemo danas pobijediti. Englezi su mlada reprezentacija i njihovi igrači nemaju toliko iskustva koliko mi. To su rekli čak i njihovi navijači. Naši su igrači po velikim klubovima i kad vidite primjerice Modrića, on točno zna što može, a što ne može napraviti. Samo da Subašić brani – kaže nam za kraj optimistična Marica.

Navijačku atmosferu u Domu za starije u Sisku pogledajte u fotogaleriji.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap