[FOTO] Djedica koji drijema u azilu s mačkama ‘obišao’ svijet te pokupio slavu, ali i donacije

Jasmina Grgurić
25. rujna 2018.
Novosti
A- A+

Neobična priča o djedici koji u skloništu za životinje brine o krznenim stvorenjima. Simpatične fotografije umirovljenika iz Wisconsina koji je u azilu zadrijemao s mačkama obišle su internetom svijet i životinjama nehotice priskrbile toliko potrebne donacije ukupne vrijednosti od čak 40.000 dolara.

Foto: Facebook/Safe Haven Pet Sanctuary

75-godišnji Terry Laurmen postao je volonter u utočištu “Sigurna luka” unazad godinu dana. Sklonište koje nalikuje na kafić za mačke s naslonjačima i ptičjim TV programom, osnovala je 2016. godine 27-godišnja  Elizabeth Feldhausen. Njihova misija je briga i rehabilitacija udomljenih mačaka kojima prijeti uspavljivanje.

Dolazi gotovo svaki dan s posebnom četkom

Umirovljenik Terry dolazi gotovo svakodnevno s posebnom četkom za svoje četveronožne prijatelje. S obzirom da često putuje, ne može nabaviti vlastitog ljubimca pa oduvijek voli volontirati pomažući im, piše BBC.

Mačke ga već dobro poznaju i kada dolazi priređuju mu toplu dobrodošlicu znajući da dolazi sa svojom specijalnom četkom i poslasticama pa mu trče ususret, nakon čega se doslovno nagomilaju na njega. Međutim, češljanje 20 do 30 mačaka zna biti iscrpljujuće pa ovaj umirovljeni profesor španjolskog jezika često zna zadrijemati s njima na sofi. Nastale su stoga i fotografije tih prizora, a koje su prije nekoliko dana objavljene na Facebooku te ubrzo obišle svijet kroz čak 24.000 dijeljenja ove objave.

Sretan zbog donacija

Vlasnica skloništa i sama je bila iznenađena na koliko sviđanja i izvan njihove malene zajednice su ove fotografije naišle. Sretan je bio i “Cat Grandpa” (Mačji djedica) kako su ga od milja nazvali. Simpatična objava otišla je mnogo dalje od običnog sviđanja na društvenim mrežama pa je tako potaknula ljude na akciju. Mnogi su došli u sklonište posjetiti mačke i upoznati umirovljenika Terryja, a sakupljene su i vrijedne donacije. Sav će novac, kaže vlasnica, biti uložen u obnovu i uređenje azila koji će sada, zahvaljujući starom volonteru, dobiti i karantene za jako ozlijeđene mačke.

Umirovljeni Terry Laurmen našalio se kako zna često zaspati, ali nikada nije mislio da bi se ovako nešto iz toga moglo dogoditi, a pristao je čak i na snimanje za kalendar s mačkama, što su tražili njegovi novi obožavatelji. Učinit će sve što je potrebno, kaže, kako bi se sakupio novac za njegove krznene prijateljice.