Evo zašto biste trebali ostaviti kovanicu u zamrzivaču prije nego što idete na put

Josip Mihaljević
28. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Ako dulje vrijeme planirate izbivati iz kuće, ovaj trik bi vam mogao biti iznimno koristan. Prije dužeg puta, od barem jednog dana, trebali bi zamrznuti posudu ili šalicu vode, a na njenu površinu položiti kovanicu. Kada se vratite i provjerite stanje u zamrzivaču, položaj kovanice mogao bi otkriti nešto o kvaliteti hrane koju čuvate u zamrzivaču.

Foto: Youtube screenshot

Mnogi ljudi u zamrzivaču drže meso koje su kupili na akciji ili zamrznute porcije jela koja se prave u velikim količinama, poput variva od graha ili sarme.

Umirovljenica Branka otkrila nam je kako najbolje zamrznuti peršin

Kada odlazite na put, na više od jednog dana, trik s kovanicom bi vam mogao otkriti što se dogodilo s hranom dok vas nije bilo. Kada ste van kuće, nemate pojma što se u njoj događa. Ponekad nestane struje, a kada se to dogodi – hrana se počne odmrzavati i kvariti.

I kovanica bi vam mogla otrkiti je li se to dogodilo ili nije. Prvo uzmite neku posudu ili šalicu, napunite je vodom i odložite u zamrzivač dok se ne zaledi. Kada se voda sledila, na nju položite običnu kovanicu, bilo kakvu. Ako je došlo do dugotrajnon nestanka struje, voda će se otopiti, a kovanica će potonuti na dno. Kada se struja vrati, voda će se ponovno zalediti, ali ćete znati da je došlo do prestanka električne energije i da vam hrana možda više nije sigurna.

 

 

Evo zašto biste trebali ostaviti kovanicu u zamrzivaču prije nego što idete na put
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap