Epilog priče o poštenoj umirovljenici: Pronađenoj vlasnici vratila novac!

Jasmina Grgurić Zanze
31. siječnja 2018.
Novosti
A- A+

Donosimo nastavak priče o 67-godišnjoj sisačkoj umirovljenici koja je jučer prilikom jutarnjeg odlaska po kruh uz obližnju pekarnicu pronašla novac. Nije ga htjela zadržati, već je čvrsto odlučila pronaći vlasnika, što joj je uz pomoć sina i njegove objave na internetu – i uspjelo.

Vlasnici je nekoliko novčanica po 200 kuna ispalo iz džepa (Ilustracija:Pixabay)

Poštena nalaznica novčane svote sinoć je doslovno spavala snom pravednika. Naime, čim je pokraj pekarnice u Sisku pronašla novac, ova umirovljenica odlučila je pronaći vlasnika i vratiti mu izgubljeno. Niti u jednom  trenutku nije pomislila novac zadržati za sebe. Odmah je angažirala sina da u potragu krene putem interneta. Njegova objava na Facebook stranici grupe Sisački forum naišla je na veliki broj lajkova i pohvala, a ubrzo se javio i vlasnik. U protivnom, iznos bi, kako su nam kazali, donirali zakladi Viktorija za bolesnu djecu.

Objava na internetu koja je oduševila mnoge (Printscreen: Facebook)

Vlasnica imućna, nije ni primijetila

Muškarac drži novčanik u rukama
Pronašla novac, a iako ima malu mirovinu odlučila pronaći i njegova vlasnika!

A da nađeni novac ne bi završio u rukama prevaranta pobrinuli su se tako što nisu otkrili točan iznos, kao ni same okolnosti u kojima je izgubljen, odnosno pronađen. Sada kada je sve gotovo, može se reći kako je riječ o nekoliko novčanica po 200 kuna koje su vlasnici ispale u trenutku nepažnje. Međutim, ono što pamalo “ubija” romantiku ove priče je da lovu nije izgubio neki slabo plaćeni radnik ili skromni umirovljenik, baš kao što je i sama junakinja ove priče, već vrlo imućna osoba.

Naime, pronađena vlasnica nije ni primijetila da joj nedostaje izgubljena cifra. Tek kada je vidjela objavu, prepoznala se u navedenoj situaciji, pogledala u džep i ustanovila da novca nema. Uostalom, koje su šanse da novac izgubi netko tko ga nema? Majci i sinu svakako bi bilo draže da se radilo o nekomu komu su novci neophodni, ali kako ih ionako nisu namjeravali zadržati, kažu nam, posve im je svejedno.

Nagrađeni buteljom vina

U razgovoru sa sinom umirovljenice, koja i dalje želi ostati anonimna, doznali smo i kako je protekla sama primopredaja. Ljudi su bili ljubazni i jako sretni, rekao je, dodajući kako im nije žao što su ovako postupili. A na naše pitanje je li uslijedila makar simbolična nagrada dobili smo potvrdan odgovor u vidu butelje vina, uz koju će, sasvim zasluženo, majka i sin moći nazdraviti sami sebi. A dobro koje su učinili – sigurno će im se jednom vratiti.

Podsjetimo, 67-godišnja unirovljenica mirovinu od svega 2.500 kuna zaradila je radeći s visokom stručnom spremom u propaloj tvornici Željezara, kao i njezin suprug. Iako je ovim novcem mogla kupiti nešto sebi i svojim bližnjima ili platiti neki od računa, odlučila je postupiti ispravno. I u tome ne vidi ništa neobično.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap